Morren Rietdekkers uit Lunteren: Al meer dan 12,5 jaar een passie voor hun vak

LUNTEREN – Samen met zijn broer Marco richtten Edwin, te midden van de financiële crisis, in 2009 een rietdekkersbedrijf op. Vele verklaarde de broers voor gek, maar al snel begon het bedrijf te groeien en hebben ze al vele daken gedekt. VandaagdedagstaatEdwininzijn eentje aan het roer. Maar zijn broer is ook nog steeds als rietdekker actief alleen dan als ZZP’er.

Op 16-jarige leeftijd begon Edwin als vakantiekracht bij een rietdekker. Al in de eerste weken kreeg Edwin een liefde voor het vak. Doordat er geen opleiding tot rietdekker is moest hij het vooral leren door te doen. Edwin begon dan ook als opperman waarna hij steeds verder de ladder opklom. “Om volleerd rietdekker te worden ben je zo’n 3 tot 5 jaar bezig,” vertelt Edwin.

“Als er jongens bij mij komen voor werk dan vertel ik altijd: ‘Ik kan uren met je over rietdekken praten, maar je moet vooral een keer meegaan. En het gewoon ervaren.’” Edwin staat dan ook te popelen om het vak door te geven aan de jonge generatie. “Jonge jongens van een jaar of 17/18 die graag met hun handen iets moois willen maken, zijn van harte welkom.”

Lees het het het verhaal in de online krant