Van Vulpen Service en Onderhoud “Eén ding is zeker! Het bespaart”

LUNTEREN – Aan de Hoge Valkseweg in Lunteren bevindt zich sinds dit jaar het bedrijf Van Vulpen Service en Onderhoud. Het bedrijf opgericht door Ronald van Vulpen, focust zich op onderhoud en service aan cv-ketels, warmtepompen, ventilatiesystemen en melders. 

Ronald van Vulpen begon zijn carrière binnen de installatietechniek toen hij 17 jaar oud was. De eerste zes jaar was hij loodgieter bij een plaatselijke loodgieter. Daarna specialiseerde hij zich als servicemonteur voor een groot bedrijf dat onderhoud en service verleende. Inmiddels heeft hij al vele jaren ervaring in de installatietechniek en in het onderhouden van installatie toestellen. 

“Voorheen viel het allemaal onder één dak, maar tegenwoordig is service en onderhoud echt een specialisme geworden,” vertelt Ronald over zijn werkzaamheden. Hij werkt dan ook samen met een groot aantal (kleinere) installateurs uit de omgeving. “De meeste kleine installatiebedrijven hier in de buurt hebben geen capaciteit voor een servicemonteur. Dus huren ze mij in voor het onderhoud,” vervolgt hij. Naast installatiebedrijven werkt Ronald ook rechtstreeks voor particulieren.

Besparen

“Vroeger had je een ketel die kon een appartement verwarmen maar ook een groot grachtenpand. Dat kan toch niet? Waarom moeten die dezelfde capaciteit en kracht hebben. Dat is wat tegenwoordig zo belangrijk is; de ketel (softwarematig) afstellen op de woning,” legt Ronald uit. Dit is naast het mechanische onderhoud ook een van de werkzaamheden van Ronald.

Wat de precieze winst op het rendement is van een goed onderhouden en afgestelde ketel, is volgens Ronald lastig te bepalen. “Er zijn een hele hoop factoren die daar invloed op hebben, maar één ding is zeker! Het bespaart,” aldus Ronald.

Veiligheid

Naast het financiële gewin van goed onderhoud op de CV-ketel is het ook van belang m.b.t. de veiligheid. “Koolstofmonoxide mag niet ontsnappen via de ketel. De ‘parts per million’ wat kan leiden tot gezondheidsproblemen moeten laag zijn. Daar is goed onderhoud ook voor. Klopt het aantal ‘parts per million’? Is die goed gebeugeld? Zitten er geen lekken in de rookgaspijp? Heeft die een goede rookgas-verbranding? Is de wisselaar niet lek? Dat stukje veiligheid is heel belangrijk. Zodat je veilig in je eigen huis zit,” vertelt Ronald over de gevaren. 

“Als ik soms mijn rookgasmeter in de ketel stop, dan denk ik: als deze ketel lek was geweest, dan hadden ze het wellicht niet na kunnen vertellen. Vervolgens doe je er een paar beugels om heen en stel je hem weer goed af en dan is er niks aan de hand maar dat had ook anders kunnen zijn,” vervolgt Ronald over het belang van goed onderhoud.

Ben jij benieuwd naar de diensten van Ronald? Kijk dan op www.vulpenso.nl of bel met 06-48470784

Lees hier de online krant van deze week.