Rondleiding op Landgoed Kernhem

KERNHEM/EDE – Maak kennis met de schoonheid en de historie van Landgoed Kernhem in Ede. De gidsen van Stichting Recreatie Veluwe & Vallei (SRVV) vertellen u op woensdag 16 augustus alles over het huis en zijn vroegere bewoners, de functie van het landgoed door de eeuwen heen en de verschillende bebouwing. Zoals de boerderij met de beroemde Remeker kaas, die op Kernhem zijn oorsprong heeft.   

De geschiedenis van het Landgoed Kernhem in Ede gaat ruim zeshonderd jaar terug in de tijd. De graven van Gelre bouwden hier een burcht. Het huidige Huis Kernhem dateert van 1803 en is gebouwd in de neoclassicistische stijl. In 1970 verkocht barones Bentinck het aan de gemeente Ede. 

De rondleiding voert voor een deel door het Edese Bos, de kruidentuin en het vleermuisreservaat. Op het erf van een boerderij wordt een blik geworpen op de oudste boom in de regio. Na afloop van de rondleiding is er gelegenheid om voor eigen rekening iets te nuttigen en na te praten in het pannenkoekenhuis Kernhem.

De start is voor Huis Kernhem, Kernhemseweg 7 in Ede. Aanvang: 14.30 uur. Aanmelding: ter plaatse bij de gids. Prijs: € 5,00 p.p. en € 4,00 voor kinderen tot 12 jaar. Overige data van de excursies op Landgoed Kernhem: 13 september, 18 oktober en 27 december. Zie ook www.rondleidingenede.nl. 

Wandeltochten

Nog meer trek in wandelen? SRVV organiseert ook de jaarlijkse Capitulatie Vrijheidstocht (6 mei), de Grebbe Vallei Wandeltocht (1 juli), de Paraglider Wandeltocht (5 augustus) en de Pegasus Wandeltocht (23 september). Per tocht genieten gemiddeld zo’n achthonderd deelnemers van de wandelingen.  

Woensdag 16 augustus

Start om 14.30 uur:voor Huis Kernhem, Kernhemseweg 7, Ede

Lees hier de online krant van deze week.