Oproep voor mogelijke dierenvoedselbank in De schakel

REGIO – Ze horen bij het gezin en ze geven je veel liefde, gezelligheid en warmte. Konijnen, honden, kippen katten noem maar op, we hebben er dan ook veel voor over om ze goed te verzorgen. Maar soms zit het tegen en kom je met je gezin (of als alleenstaande) er financieel niet helemaal uit. 

De Stichting Dierenvoedselbank Vallei&Veluwe en Buurtcentrum De Schakel in Lunteren, hebben de intentie om een dierenvoedselbank uitgiftepunt te openen voor het gebied buiten het dorp Ede. Het gaat dan om Lunteren en dorpen die er om heen liggen. 

“Voordat we dit uitgiftepunt willen starten, willen we weten of er mensen in Lunteren en omgeving wonen die deze ondersteuning kunnen gebruiken.

Middels dit bericht willen we graag een ‘behoefte onderzoek’ doen. Kan jij dit steuntje in de rug gebruiken om je dier(en) fijn te kunnen blijven verzorgen? Of weet je iemand?  Meld dit dan bij De Schakel.Er zijn een aantal voorwaarden om gebruik te mogen maken van de Dierenvoedselbank, zodat het voer en de goederen op de juiste plek terecht komen. Met een pasje van de reguliere Voedselbank ben je bijvoorbeeld al welkom!”

Maar ook als je geen pas hebt kan je je melden!  Er wordt dan samen gekeken naar de mogelijkheden. “We wachten de berichten af en hopen zo te kunnen inventariseren of een uitgiftepunt voor de Dierenvoedselbank zinvol is. We laten dit in een volgend bericht weten.”

Je kunt reageren via: info@lunterenaktief.nl of via 0318-482992 beiden onder vermelding van: dierenvoedselbank. (Kijk ook eens op de website van de Dierenvoedselbank voor de andere manieren om jezelf te kunnen aanmelden www.dierenvoedselbankvalleienveluwe.nl)

Lees hier de online krant van deze week.