Reünie Beatrixschool klas 1985-1993

LUNTEREN – De eerste leerlingen komen enthousiast de school binnen lopen en stellen zich voor, wie ben jij ook alweer? Nee ben jij het echt, de verhalen komen al snel los, hoe was het vroeger? hoe gaat het nu? Roos vertelt dat zij jaren in Marokko heeft gewoond, zij voelde het als opdracht om daar mensen met Jezus bekend te maken. Inmiddels mag zij weer in Nederland wonen en daar verder haar werk doen.

Reünie van de klas Beatrixschool

Afgelopen vrijdag kwamen oud leerlingen van de Beatrixschool naar de Kerkhoflaan voor een reünie. De reünie is opgezet door vier leerlingen Cindy, Thérèse, Gerja en Joke. Een grote klas, met 33 leerlingen in de periode van 1985-1993. Twee jaar geleden stond de reünie op de planning,  maar door de corona is dit verschoven naar 2022. Eindelijk was het dan zover. 

Albert van der Blom, huidige directeur van ‘De Wegwijzer’, zorgde ervoor dat de reünie gehouden kon worden in het schoolgebouw waar vroeger de Beatrixschool stond. Vooraf hadden alle leerlingen een enquête gekregen en waren de meesters en juffen gevraagd om herinneringen op te schrijven. Met al deze informatie hebben de organisatoren een presentatie gemaakt waarin we in de klas van groep 8 deze avond herinneringen konden ophalen. 

Verhalen over vroeger!

Tijdens de presentatie  komen de verhalen los, weten jullie nog? We hadden een jongen in de klas . Hij was supersnel en haalde veel kattenkwaad uit. Zelf had hij daar de grootste lol om. Tot Juf Bramer er genoeg van had en hem een corrigerende schop probeerde te geven. Terwijl zij uithaalde en met haar been naar voren kwam, vlogen de rij knopen van haar rok. Iedereen herinnerde zich dit nog als de dag van gisteren.

Juf Anja vertelt: Dat schooljaar heb ik volgens mij met kerst een marionettenspel gespeeld. We hadden altijd ’s avonds  kerstfeest met de ouders in de klas met wel honderd kaarsjes. Dat zou nu niet meer mogen. Jullie moesten allemaal liedjes en gedichtjes leren en mochten allemaal iets doen op de avond.

Juf van de Sluis vertelt: Toen jullie van groep 7 naar groep  8 gingen, ging ik ook mee. Dat was voor mij de eerste keer dat ik groep 8 zou gaan doen. En Annemarie jij had dat door, want op een keer zei jij:  Meester Den Hoed komt wel erg vaak in de klas kijken. Doet u het niet goed?” 

Ik denk dat meester Den Hoed dacht: “Eigenlijk hoort een juf niet in groep 8. Dat is voor mannen”. Maar iedereen is er aan gewend geraakt, want tot 2014 , toen ik met pensioen ging, heb ik groep 8 gehad. En het ging best wel goed, vond ik zelf!

Door de Wet op het basisonderwijs integreerden in 1985 alle Nederlandse kleuterscholen en lagere scholen tot basisscholen. Ook de Willem-Alexanderkleuterschool ging over naar de Beatrisschool. Veel leerlingen kunnen zich nog herinneringen dat we officieel verhuisden naar de Beatrixschool. Het was een feestje om samen in een rij, ieder met zijn versierde stoel dragende, als 5 jarige naar het nieuwe gebouw te verhuizen.

In groep 6 verliet een aantal leerlingen de klas om naar de nieuw opgerichte school ‘de Triangel’ te gaan. Enkele leerlingen verlaten de school en vertellen tijdens de reünie hoe zij dit hebben ervaren.Er was een gezellige en relaxte sfeer, de locatie hielp daar natuurlijk ook in mee. We kijken terug op een bijzonder geslaagde avond. Uit de vele positieve reacties, die wij nadien ontvangen hebben, blijkt dat de aanwezige ook terugkijken op een fijne, gezellige en bijzondere avond.

Lees hier de online krant van deze week.