Boslaan drama duurt voort

LUNTEREN – De Boslaan in Lunteren, tussen Van den Hamlaan en Molenweg, blijft het gesprek van de dag. Sinds half december wacht dit gedeelte op zijn afwerking, het asfalteren. Nog tot eind maart is het verkeer aangewezen op een stuk weg dat deze naam verre van verdient. Foto’s in de Lunterse Krant (d.d. 11 januari) vormden hiervan het bewijs.

Wanhoop nabij

Het verkeer dat de omleidingen volgt, verdwaalt in een woud van borden. Een omleidingsroute, waarin opgenomen onverharde wegen, verdient niet de schoonheidsprijs. Met als gevolg, kilometerslange omleidingen. Bij de Lunterse Boer weten ze er alles van te vertellen. “Regelmatig heb ik met gasten te maken die de wanhoop nabij zijn. Ze klagen over de slechte gesteldheid van de omleiding over zandwegen. Ik en mijn gasten zijn hier niet blij mee.” Aan het woord is Ko Bostelaar van De Lunterse Boer. Hij geeft aan dat de vijf maanden dat zijn hotel en restaurant slecht bereikbaar is, veel klanten heeft gekost.

Correctie

In een eerder bericht in de Lunterse Krant (d.d. 11 januari) is een onjuistheid geslopen. Daarin stond vermeld dat het gedeelte van de Boslaan, tussen Molenweg en Het Bosbad, ook onderhanden zou worden genomen. Dit is niet juist! Alleen het thans openliggende deel tussen de Van den Hamlaan en Molenweg wordt geasfalteerd. Dus, het gedeelte tussen de Molenweg en Boslaan blijft ongewijzigd.

Lees hier de online krant van deze week.