10 jaar Donkersteeg Tweewielers in Ederveen: “Mensen blij maken, daar doen we het voor”

EDERVEEN – Met ruim 30 jaar ervaring in het fietsenvak en een ondernemend karakter is Leen Donkersteeg sinds 10 jaar eigenaar van Donkersteeg Tweewielers in Ederveen. 

Na jaren werken in loondienst, zette hij in 2014 de stap om de fietsenwinkel aan de Bruinehorst over te nemen. Na enkele weken flink klussen kreeg de winkel een moderne look en na een feestelijke opening kon het avontuur beginnen. Rode draad in zijn loopbaan is vooral plezier hebben in het werk en meegaan met de ontwikkelingen in de fietsenbranche.

Techniek is mooi, Leen geniet er zichtbaar van, maar het contact met mensen vindt hij nog mooier. “Wat voor mij heel belangrijk is, is dat de klant de deur uitgaat met een fiets die echt bij hem of haar past. Of iemand nu komt voor een high-end E-bike of een tweedehands fiets, wij behandelen elke klant zoals we zelf behandeld willen worden. Onze zaak is laagdrempelig en dat houden we graag zo. Iedereen kan gewoon even binnenstappen voor advies of een serviceverzoek”

Wat de techniek betreft, Leen heeft de ontwikkeling van de e-bike helemaal meegemaakt. “Ik herinner me de eerste elektrische fietsen nog goed. In 2003 waren dat tweewielers met een enorme accu en 15 kilometer rijbereik. Deze fietsen waren vooral functioneel en werden voornamelijk verkocht aan ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. In de loop van de jaren is er aan het uiterlijk van de E-bikes veel veranderd en zijn ze geliefd bij jong en oud. Inmiddels is het rijbereik opgelopen richting de 200 kilometer en zijn de nieuwste modellen uitgerust met het Gazelle Connect systeem. Dat verbindt de fiets met je telefoon. Je kunt ‘m er bijvoorbeeld mee vergrendelen en dankzij de gps kun je zien waar hij staat en navigeren naar je bestemming. We volgen ontwikkelingen op de voet en doen hiervoor regelmatig trainingen, zo blijven we op de hoogte van de nieuwste technieken.”

Het assortiment van Donkersteeg Tweewielers bestaat natuurlijk niet alleen uit E-bikes. Ook voor een kinderfiets, racefiets, mountainbike, bakfiets of de “ouderwetse” stadsfiets is men aan het juiste adres. 

Leen: “We werken alleen met A-merken zoals Gazelle, Trek en Cortina. Daardoor kunnen we onze kwaliteit waarborgen en is er voor elk budget een passende fiets. We nodigen u van harte uit voor een proefrit!”

Om met alle ontwikkelingen in de branche mee te gaan, zijn de winkel en werkplaats onder handen genomen. “In 2020 is het pand grondig vernieuwd en hebben we een moderne open werkplaats gerealiseerd. Zo hebben we altijd contact met de klant en laten we ons ambacht zien. De winkel heeft een strakke en overzichtelijke uitstraling gekregen, waardoor onze fietsen en accessoires nog beter tot hun recht komen. Ook is er meer opslagruimte gekomen zodat we veel modellen uit voorraad kunnen leveren.”

Door deze vernieuwing kon uitbreiding van het team niet uitblijven. Inmiddels heeft Leen versterking gekregen van Ronald, gediplomeerd fietstechnicus en verkoper. Monique is verantwoordelijk voor onder meer presentatie en voorraad van onderdelen en accessoires, garantie en verkoopondersteuning. 

Petra houdt zich achter de schermen bezig met de administratie en Annemarie zorgt er wekelijks voor dat alles netjes schoon wordt. “De kracht van ons team is dat we het onderling gezellig hebben en ieder op zijn of haar eigen manier bijdraagt aan een fijne werkomgeving.”

Jubileumactie

“We hebben een enorm leuke klantenkring en die willen we graag bedanken voor het vertrouwen in de afgelopen tien jaar. Dit doen we door middel van een jubileumweek met mooie aanbiedingen, een kleurwedstrijd met als hoofdprijs een kinderfiets t.w.v. 400,- en een prijspuzzel met kans op een E-bike t.w.v. 3000,-. U bent van harte welkom om met ons het 10-jarig bestaan van Donkersteeg Tweewielers te vieren van 26 t/m 30 maart.”

Lees hier de online krant van deze week.