Eerste lustrum Werkatelier GoedGemutst

LUNTEREN – Het zit een beetje verborgen aan de Dorpsstraat in Lunteren, maar als je de steeg naast het Scootertje in loopt, dan vind je daar een bloeiende dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking, Werkatelier GoedGemutst.

Afgelopen week vierden zij het eerste lustrum. Helaas zonder feestje. En dat is al het tweede feestje dit jaar wat niet doorgaat.

Op 1 maart van dit jaar, vlak voor de corona lockdown werd zorgboerderij ‘de Scharrelstal’ overgenomen. Deze gaat nu verder als onderdeel van dit bedrijf onder de naam: ‘GoedBezig’.

Deze veelzijdige dagbesteding is aan de Bruinehorstweg 32 in Lunteren, net buiten Ederveen. Naast de verzorging van dieren, is daar de mogelijkheid om met hout te werken. Dit wordt daarna creatief verwerkt tot een mooi eindproduct.

Er zijn poppenwiegjes, krukjes, vogelhuisjes of speelattributen voor kinderen. Het arbeidsmatige werk en de verkoop van de eieren zorgen voor veel plezier.

“We kunnen als bedrijf een breed aanbod bieden van zorgboerderij en theater tot een beleef groep. Op deze manier is er voor veel mensen een passende plek”, aldus Lucia Davis, ondernemer van Werkatelier GoedGemutst.