Mamaria: brocante winkeltje met gezellige theetuin

Henk de Rooy

LUNTEREN – Op de hoek van de Postweg en Hertenlaan heeft het brocantewinkeltje en theetuin Mamaria een nieuw onderdak gevonden. Het is een rustieke plek waar het heerlijk snuffelen is en genieten van de rust in een gezellige theetuin. 

Gastvrouw is Ria Klopper die samen met haar man Martin genieten zij van de bezoekers en de gesprekken.

Geheim laadje

Die komen en voor leuke brokante artikelen, zoals Delfts Blauw, een grijs email vergiet, een Engels servies of gewoon een losse kop en schotel. Wat opvalt in het winkeltje, hoe uitgebreid en divers het aanbod is in het bescheiden winkeltje. Er is plaats gevonden voor een bureau dat op een even ingenieuze als slimme wijze is voorzien van een ‘geheim’ laadje. Let ook eens op dat kastje met die ouderwetse roldeurtjes. Kom je niet overal tegen.

Martin en Ria genieten van het bezoeken van rommelmarkten om de collectie in het winkeltje steeds te verversen. Het winkeltje kent dan ook een grote omloopsnelheid. Er is dan ook een constante aanvoer van nieuwe brocante artikelen.

Drents Turf

Terwijl het dorpse verkeer over de Postweg voorbijsnelt, is het in de afgesloten theetuin van Mamaria heerlijk genieten van de rust en de zingende vogels. En van de baksels van Ria, hierin is zij een meester. Koek en taarten bakt zij geheel zelf en wilt u iets speciaals proeven? Dan is het Drents Turf een aanrader. Dit gebak verraad gelijk waar de roots van het stel ligt: in het Drentse land.

Beiden zijn ook sociaal betrokken en is elk jaar de opbrengst van het brocantewinkeltje bestemd voor een goed doel. Dit jaar is het Open Doors. In 2022 ging de opbrengst naar Kika.

Brocante route

U bent welkom bij Mamaria brocante aan de Postweg 37 Lunteren. Het is geopend elke zaterdag van 11.00-16.00 uur, of wanneer het bordje ‘Open’ aan de weg staat.

Voor de liefhebbers heeft Martin Klopper ook voor deze zomer een speciale Brocante route uitgezet. Deze gaat van Lunteren naar Barneveld en Terschuur met onderweg leuke stops bij diverse (brocante) winkeltjes. Deze route is verkrijgbaar bij Mamaria.

Lees hier de online krant van deze week.