Gevarieerd aanbod activiteiten bij Malkander

Welzijnsorganisatie Malkander heeft voor de komende periode een gevarieerd aanbod aan activiteiten en cursussen op stapel staan. Jongeren kunnen in de voorjaarsvakantie meedoen aan tal van activiteiten  en voor vrijwilligers en mantelzorgers zijn er diverse cursussen.

Voorjaarsvakantie jongeren

Jongeren kunnen in de voorjaarsvakantie van 19 tot en met 25 februari aanstaande deelnemen aan verschillende activiteiten. Maandag 19 februari is er kinderbingo in het Kulturhus in Wekerom en in De Wiekslag ‘meideninloop’ voor meisjes van 12 tot 16 jaar. De ‘meideninloop’ is ook op 21 februari in De Ericahorst. Jonge mantelzorgers tussen 10 en 15 jaar kunnen 20 februari lekker chillen en spelletjes doen bij de JMZolder in Cultura. En op 21 februari is in De Aanloop in Otterlo een open inloop voor jongeren 10+ waar ook een uurtje lasergamen op het programma staat en op 23 februari kunnen 10+ terecht in het Kulturhuus in Wekerom terecht. In het JOP in het Dorpshuis De Spil in Harskamp kunnen jongeren op 21 en 23 februari terecht om te chillen, gamen, spelletjes te doen en elkaar te ontmoeten. Voetballiefhebbers kunnen vrijdag 23 februari meedoen aan Streetleague bij Essenburg en 23 februari is er zaalvoetbal in de Van der Knaaphal. Voor meer informatie en aanmelden kijk op de website www.malkander-ede.nl onder kopje ‘activiteiten’.

Cursusaanbod vrijwilligers en mantelzorgers

Vrijwilligers en mantelzorgers in de gemeente Ede kunnen gratis deelnemen aan het cursusaanbod. Er is voldoende keuze in het gevarieerde aanbod, zoals een workshop ‘EHBO Reanimatie’, een basiscursus ‘boekhouden en financiën’ en ‘online zichtbaarheid voor vrijwilligersorganisaties’. Ook de workshops ‘Gezond slapen’ en ‘Zorg goed voor jezelf’ kunnen je verrijken. En interessante tools hoe je met situaties kunt omgaan, krijg je bij de cursussen ‘goed omgaan met dementie’, ‘effectieve gespreksvoering’, ‘niet pluis gevoel’  en in ‘gesprek over zingeving met 75+ senioren’. 

Voor meer informatie over de cursussen en inschrijven ga naar www.malkander-ede.nl onder kopje ‘cursussen’. 

Meer informatie?

Voor vragen of meer informatie wat Malkander jou kan bieden, kijk op www.malkander-ede.nl of neem contact op via 0318 – 208080 of stuur een mail naar info@malkander-ede.nl  

Lees hier de online krant van deze week.