RegioBank helpt Fietslabyrint Kulturhuus de Hooge Valk

LUNTEREN – Sinds 2015 is in De Valk het oude Rabobankgebouw gekocht en verbouwd naar “kulturhuus” zoals het in de buurt genoemd wordt.

Hier worden allerlei activiteiten georganiseerd van en door bewoners uit het buurtschap. Denk bijvoorbeeld aan jongerenavonden, verenigingen, knutselclub voor klein en groot maar ook computercursussen en koffie ochtenden voor ouderen. Voor het vieren van verjaardagen of andere kleinschalige partijen is het mogelijk een ruimte te huren.

Initiatief

Al jaren is er de wens voor een fietslabyrint. Een fietslabyrint maakt het fietsen leuker. Mensen die niet zelfstandig meer kunnen fietsen kunnen met een fietslabyrint virtuele fietstochten maken en toch de wereld ontdekken. 

De realistische fietservaring brengt de buitenwereld naar binnen. Voor bezoekers een hele fijne actieve manier om op de fiets weer eens naar plaatsen in Nederland te gaan waar ze misschien al heel lang niet meer geweest zijn en het stimuleert om door te blijven fietsen. Want de prachtige beelden en geluiden zorgen voor een realistische fietservaring.             

Een fietslabyrint is een computerprogramma, terwijl je trapt, fiets je door een omgeving. Wat zou het fijn zijn als je dan door je eigen omgeving in de Valk zou kunnen fietsen.

Voor de Valk bestaat er nog niet zoiets. Wat zou het mooi zijn als er jongeren uit de omgeving zijn, die de route willen fietsen en filmen, zodat het later in het labyrint verwerkt kan worden.

De motomed met het fietslabyrint komt straks in het Kulturhuus te staan en is te gebruiken door iedereen die dat maar wil. Er zijn genoeg mensen die niet meer op een gewone fiets buiten kunnen fietsen. Iedereen die dat wil mag in het Kulturhuus komen en fietsen met het fietslabyrint. Zo blijft jong en oud in beweging.

RegioBank laat het hart in de buurt weer kloppen

RegioBank en het Kulturhuus De Hooge Valk hebben gezamenlijk dit initiatief ingediend bij het Samen voor de buurt. Het Samen voor de buurt is er voor elk initiatief dat zorgt voor verbinding en bijdraagt aan leefbaarheid in de buurt. 

Na het initiatief van beweegtuin De Schakel dat afgelopen winter succesvol is afgerond is ook dit weer een mooi initiatief dat lokaal verbind. Zullen we samen deze fiets in beweging zetten? Want een leefbare buurt maken we samen. Alvast hartelijk dank voor uw steun.

Heeft u vragen over dit initiatief of heeft u zelf ook plannen voor een mooi initiatief neem dan gerust contact met ons op of kom even binnen. DBA advies| RegioBank Oranjestraat 6 te Lunteren c.bol@dba-advies.nl

Lees hier de online krant van deze week.