Lunterse juffen scoren op Instagram

LUNTEREN – Met 230 volgers op Instagram en een Reel (korte video), die 17.600 keer bekeken is , zijn juf Joalien, Dieke, Judith en Annelien van De Bron in Lunteren een lokale hit op het bekende sociale media kanaal. 

Juf Joalien, Dieke, Judith en Annelien zijn onderwijsassistenten van De Bron die met enthousiasme en plezier kinderen op school helpen in verschillende groepen, in kleine groepjes, maar ook individueel.  

Net na de laatste lockdown besloten de vier vrolijke juffen een sociale media kanaal te starten. “We hebben natuurlijk ook een privé kanaal, maar die houden we graag privé”, vertelt juf Dieke. “Kinderen wilden graag wat meer van ons weten en nu kunnen we ze toch op de hoogte houden”, aldus juf Joalien. 

Om die reden besloot het viertal een nieuw Instagramkanaal te openen genaamd @jufjoaliendiekejudithannelien. Op dit kanaal delen ze kennismakingsfilmpjes, proefjes en beelden ze op een leuke manier spreekwoorden uit. “Eigenlijk kun je ieder vak op school er wel aan koppelen”, vertelt juf Dieke.

Comedy

“Het kanaal is een mix van comedy en educatief. Maar voornamelijk comedy”, vertelt juf Joalien. “We worden vaak geïnspireerd door andere kanalen. Maar we proberen er ook onze eigen draai aan te geven”, vervolgt zij. Kinderen zijn meestal eerlijk in hun oordeel. “Laatst hadden we een filmpje gemaakt dat ze minder grappig vonden en dat zeggen ze dan ook”, lacht juf Dieke. 

Ondanks de bescheiden successen willen ze niet al te groot worden, zoals kanalen die soms wel honderdduizenden volgers hebben. “Voor ons is het echt iets voor erbij en moet het geen werk worden”, vertelt juf Annelien.

Tijd

“Meestal hebben we een filmpje in een paar minuten gemaakt. Maar als de voorbereiding wat minder is dan kan het zo een half uur duren”, vertelt juf Annelien. “De meeste filmpjes worden op school, maar bewust buiten schooltijd gemaakt en gepost”, vult juf Judith aan.

Of ze ooit nog de overstap gaan maken naar een ander platform, weten ze nog niet. “We zien onszelf in ieder geval nog geen dansjes maken”, sluit juf Joalien glimlachend af. “Het moet leuk zijn en soms ook leerzaam. Zo leren de kinderen ons op een andere manier kennen.”  

Lees hier de online krant van deze week.