Kelderman Catering begrip in Lunteren en omgeving

LUNTEREN – Wat zo’n zeven jaar geleden begon als bijverdienste naast zijn baan, is uitgegroeid tot een professioneel bedrijf met een groot aantal vaste gezichten. De goedlachse Lunteraan, Wolter Kelderman, voorziet dan ook een groot aantal feesten en evenementen in de omgeving van catering.

Samenwerken

“Het is belangrijk dat je elkaar iets gunt, zo heb ik ook iets moois op kunnen bouwen,” vertelt Wolter over het geheim van zijn succes. Om deze reden werkt Wolter grotendeels samen met lokale ondernemers. “Bij ons komen er ook groothandels voor kruiden en verpakkingen. Maar groente, fruit, vis, vlees en brood komt allemaal van lokale ondernemers,” vertelt Wolter over zijn afname. 

Dat de groothandel enkel voordelen kent, is volgens Wolter een grote misvatting. “Mocht ik er op zaterdagmiddag achterkomen dat ik een probleem heb, dan kan ik alsnog de lokale keurslager opbellen. Bij de groothandel hoef je dan niet meer aan te komen. Als die samenwerking met de lokale ondernemers goed is, dan kun je gewoon goede kwaliteit bieden voor een mooie prijs. Daarnaast is de versheid ook vele malen beter en houden we de lijntjes kort,” legt Wolter uit over het belang van een goede samenwerking.Naast het inkopen werkt Wolter ook veel samen met concullega’s. “Bij grote evenementen en bruiloften ga ik de samenwerking aan met Verhuurstad. Samen regelen we dan de totale verhuur. Zo hebben we al grote evenementen gedaan zoals de Airborne en de Terdege beurs waar tienduizenden mensen op afkomen. Maar ook lokale evenementen zoals Trekker Trek Lunteren en zijn we op Oud Lunterse Dag op meerdere plekken te vinden.”

Creatief

Alhoewel het nu goed gaat, was de start vier jaar terug even lastig. Maar ook in deze jaren wist de optimistische Wolter van de nood een deugd te maken. “Toen de horeca- en evenementenbranche gesloten was, moesten we gewoon praktisch te werk gaan. Al was het niet de manier waar je vanuit ging. Gelukkig waren er in andere sectoren juist handen te kort en konden we bij VeluwePlant terecht. Daar kwam ik Welsey Floor tegen en nog een aantal andere cateraars uit de omgeving. Daar hebben we de grootst lol gehad.”

Uit deze nood is ook de thuisbezorgdienst Kipkanjer.nl ontstaan.  “Wij halen onze kip uit Barneveld, daar komt vers en schoon aan en wordt het gefileerd tot filetjes, haasjes en dijen. Vervolgens brengen wij de kip iedere donderdagavond bij mensen thuis; dit is wel bij een minimale afname van 5 kilo. In de toekomst willen we het assortiment uitbreiden. Liza, die ook bij ons werkt is daar al druk mee bezig.”

Naast de catering en bezorgdienst verzorgt Wolter ook kant-en-klaar luxe dinerboxen voor kerstdiners. “Stel je krijgt je schoonfamilie op bezoek en de dinerbox is te luxe, dan bieden we ook een lekkere buffetbox aan,” vertelt Wolter glimlachend. Deze worden op de zaterdag voor kerst bezorgd en zijn in een handomdraai klaar te maken. Op 1e en 2e kerstdag zijn ze gesloten.Mocht je als bedrijf zijnde een kerstborrel willen organiseren, dan kan je ook bij Wolter terecht. 

Voor meer informatie kan je kijken op 

www.kelderman-catering.nl. “Oh… voordat ik het vergeet te vertellen: ‘We zijn ook weer druk bezig met een tweede editie van Lunteren Viert Helemaal Hollands’,” sluit Wolter af.

Lees hier de online krant van deze week.