Virtuele Rondleiding Bevrijding Museum Lunteren

Virtuele rondleiding in Museum Lunteren

LUNTEREN – In de bovenzaal van het museum was speciaal voor de bevrijdingsactiviteiten een expositie ingericht. Toen kwam de Coronacrisis. Museum Lunteren moest sluiten en een bezoek aan het museum was niet meer mogelijk. Ook de geplande activiteiten met betrekking tot de bevrijding van Lunteren (16 april) konden niet doorgaan. 

Er werd gebrainstormd door medewerkers van Museum Lunteren, Cultura Ede en Nicolijn Zieleman, en hieruit werd idee geboren om een virtuele rondleiding te geven over het dit jaar actuele onderwerp 75 jaar Bevrijding. Nicolijn, moeder van 3 jongens Thijmen (11 jaar), Jasper (9 jaar) en Boudewijn (7 jaar) bedacht een verhaal waarbij haar jongens een rondleiding konden geven. Bij het Museum Lunteren raakte men enthousiast en gaf men alle medewerking aan het plan. Aan dit initiatief werd een virtuele rondleiding gekoppeld en kan museum Lunteren de inwoners van Lunteren toch iets meegeven van dat Lunteren 75 jaar geleden bevrijd was. Wat is er te zien? Kijk hiervoor op www.museumlunteren.nl. De jongens laten je zien wat vrijheid voor mensen betekent.

Hoe kun je meedoen aan het Virtuele Vrijheidsmuseum?

De letterlijke tekst van de oproep is: Vrijheid is … . Laat zien wat vrijheid voor jou betekent.

Schrijf een verhaal, gedicht, of rap. Of maak een tekening, collage, stripverhaal, filmpje, klei- of knutselwerk.  Mail je werk als tekst, foto of filmpje naar virtueelmuseumlunteren@gmail.com

Zet in je mail aan het eind je naam en leeftijd.

Het museum plaatst een selectie van alle inzendingen op de website www.museumlunteren.nl van Museum Lunteren in het Virtuele Vrijheidsmuseum. Alle scholen in Ede hebben vorige week bericht gehad en er is materiaal beschikbaar op de website van Cultura Ede over 75 jaar bevrijding. Daarin staat ook een link naar deze virtuele rondleiding en de oproep.

Zie de video’s in rubriek ‘Actueel’ op de homepage van de website www.museumlunteren.nl en volg en like op FB museumlunteren.