Readshop Lunteren - Presentatie boek De Spiegel

Lunterse auteur Tieneke Elzinga presenteert boek

De Spiegel: over alledaagse dingen

 

LUNTEREN – Het is zover. De verhalen van de auteur/columniste Tieneke Elzinga zijn gebundeld in een boek: De Spiegel. Sinds zaterdag 4 april 2020 ligt het boek in de winkel van Astrid van de Slik: The Readshop, Dorpsstraat 119-121 6741 AD in Lunteren.

In verband met het corona virus moest er wel afstand worden gehouden bij de introductie van het boek. Toch is ervoor gekozen om juist nu het boek uit te brengen. Nu er van iedereen verwacht wordt thuis te zijn.

Het boek De Spiegel bevat gemakkelijk leesbare korte verhalen over dagelijkse zaken. Vrolijke gebeurtenissen. Gekkigheden. Soms beschamende voorvallen waarvan je denkt hoe is het mogelijk. Ook ergernissen soms een beetje uit vergroot. Het is niet ondenkbaar dat u zich zou kunnen herkennen. De spiegel van de maatschappij.

Mooi verhaal

Je hoeft dus echt niet ver van huis om een mooi verhaal te schrijven, volgens de schrijfster.  De auteur, juffrouw Raadgever, Tieneke Elzinga kijkt mee in het leven van alledag en heeft daar zo haar bedenkingen bij.

Stel je voor, een uil zit op een tak en kijkt vandaar naar alles wat er onder haar gebeurt. Ze kan dit alles natuurlijk voor zich houden maar toch besluit de vogel, die voor wijsheid staat, uit het nest te klikken. Het resultaat een handzaam boek vol korte verhalen. Weetjes en herinneringen voor later samen verweven met herinnering van vroeger.  De Spiegel, het is een bundel van 141 verhalen geworden. Korte verhalen over het wel en wee van heel gewone mensen.

Opmerkzaamheid

Voortdurend alert; kan het zomaar gebeuren dat de schrijfster, zonder dat u het gevraagd heeft, een raadzaam verhaal op het scherm slingert. Puttend uit een aardige dosis opmerkzaamheid en ervaring. Hier en daar aangevuld met wat fantasie. Inmiddels verschijnt er wekelijks een nieuw ‘uiltje’ dat gepubliceerd wordt in de digitale krant van Nieuws.nl in verschillende regio’s van het land.

Geef het jezelf cadeau. En wanneer je het uit hebt; een sieraad in de kast.  Dan kun je het er ook nog eens bij pakken. Misschien een idee voor op de leestafel in een wachtkamer. Verhalen voor onderweg. Of als een geschenk. Gegarandeerd veel plezierige leesmomenten.