VV Lunteren versterkt het geel/zwarte gevoel

LUNTEREN – De afgelopen maanden heeft vicevoorzitter en jeugd-bestuurslid Gerhard Blotenburg hard gewerkt om het geel/zwarte gevoel op sportpark De Wormshoef te versterken. Zo werd o.a. de tribune gehuld in de kleuren van de club.

“Ik ben nu twee jaar als bestuurslid betrokken bij de voetbalvereniging. Maar telkens als ik over het sportpark liep betrok mij het gevoel dat dit van iedere vereniging had kunnen zijn. De clubkleuren kwamen veel te weinig terug,” vertelt Gerhard over het ontstaan van het idee. “Toen zag ik op de website of in de krant een sponsoractie van Blauw Geel ‘55, waarbij bedrijven en particulieren tribunestoelen konden sponsoren,” vervolgt hij.

Tribune

Het negentig jarige bestaan in 2022, precies 30 jaar na de bouw van de tribune, leek Gerhard dan ook een mooie gelegenheid om dit bij VV Lunteren te introduceren. Hij sloot de handen ineen met Bjorn de Vries van TAS Stadionreclame en zo werden de plannen gesmeed. “Tegen kostprijs hebben wij toen de stoeltjes aan particulieren en bedrijven aangeboden. De stoelen worden dan voor de duur van 3 jaar van naam voorzien,” vertelt Gerhard die inmiddels de helft gesponsord heeft. “De andere helft hebben we als club bekostigd. Maar mocht er in de toekomst weer animo zijn dan overwegen we om nog een ronde te doen.”

Naast de stoeltjes zijn ook de reclameborden bij de tribune aangepakt. “Alle hoofdsponsoren staan bovenaan op de tribune en alle reclameborden aan de reling zijn weggehaald zodat de eerste rij beter zicht heeft. Verder is het ijzerwerk zwart geschilderd en is het omroephokje aangepakt zodat alles er weer fris uitziet,” vertelt hij.

Groei

Deze ontwikkelingen worden allemaal mede mogelijk gemaakt door de groei in leden en sponsoren. “De sponsorcommissie is de afgelopen jaren druk geweest met reclameborden te verkopen. We hebben nog maar enkele borden op het hoofdveld en aan het balkon beschikbaar.” 

Terwijl de meeste verenigingen de afgelopen jaren een daling in het aantal jeugdleden hebben meegemaakt, was er bij VV Lunteren sprake van een flinke toename van ruim 200 naar ruim 300 jeugdleden. “In principe kan je met contributie de basis wel dekken, maar door sponsoren kan je net dat ene extra bieden. Zo hebben we de afgelopen jaren enorm ingezet op medische begeleiding. Iedere dinsdagavond is er een inloopspreekuur bij de fysiotherapeut op het sportpark voor alle leden. Daarnaast bieden we ook hersteltrainingen, loopscholing en physical performance aan.” 

Vrijwilligers

Verder is de vereniging altijd opzoek naar vrijwilligers binnen en buiten de vereniging. “Lijkt het jou leuk om bijvoorbeeld een wedstrijd te fluiten, dan kan je je vrijblijvend aanmelden. We begeleiden je op alle gebieden zodat je nooit ongeoefend het veld betreedt. Zelfs al ken je de regels niet dan hebben wij een scheidsrechterscommissie die je daarin wil begeleiden. Maar mocht een rol bij parkbeheer, kantine of iets anders beter bij je passen, dan zijn daar ook voldoende mogelijkheden voor.”

Zo is er bij VV Lunteren voor elk wat wils. Benieuwd naar het gehele aanbod neem dan eens een kijkje op het sportpark of de website: www.vvlunteren.nl.

Lees hier de online krant van deze week.