Nieuw seizoen voor (vrienden van) het bosbad

LUNTEREN – De wolken nog wat grauw en het kwik komt net tot 15 graden. Hoewel zomerse temperaturen nog even op zich laten wachten, steekt het heldere water van het bosbad prachtig af tegen de goed onderhouden groene ligvelden: het zwemseizoen is weer geopend. 

Maandag 24 april opende Wethouder Peter de Pater het nieuwe seizoen van ons mooie Lunterse Bosbad. Met het badwater op een fijne temperatuur van 21 graden Celsius wisten de eerste zwemmers het water te vinden en werd het zwembad officieel weer in gebruik genomen.  Niet alleen de medewerkers van het bosbad maken dit mogelijk, ook de vereniging ‘Vrienden van het Bosbad’ doet graag een duit in het zakje.

Openluchtzwembaden in Nederland hebben het zwaar. Het zomerseizoen is kort en wat het weer doet, weet niemand. In de afgelopen jaren zijn er veel openluchtzwembaden in Nederland gesloten en daalde het bezoekersaantal (CBS, 2013). De meeste openluchtzwembaden hebben een tekort aan opbrengsten. Dit geldt ook voor Bosbad Lunteren. De ‘Vrienden van het Bosbad’ staat het zwembad praktisch en financieel bij. 

Het nieuwe driekoppige bestuur van de vereniging is ook aanwezig tijdens de opening. Voorzitter Gerrit Jan Steenbergen legt uit: “We halen geld op voor allerlei dingen die het bosbad zelf niet kan opbrengen, speeltuigen op de weide en doeltjes op het voetbalveldje. Ook de toko wordt mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Bosbad”.

De vereniging Vrienden van het Bosbad kan wel wat hulp gebruiken. Steenbergen: “Je hebt een bosbad met zijn allen. En dat ‘met zijn allen’ kun je duidelijk maken door vriend te worden van het bosbad. Voor een klein bedrag kun je ervoor zorgen dat we ook dit jaar weer kunnen genieten van ons mooie zwembad”. 

Nieuwe leden zijn van harte welkom via www.bosbadlunteren.nl/vrienden-van-het-bosbad/. Of gewoon een donatie op NL29RABO0106777327 mag natuurlijk ook. All beetjes helpen!

Informatie over het Lunterse Bosbad en de openingstijden van onder andere het verwarmde hoofd buitenbad op www.bosbadlunteren.nl.

Lees hier de online krant van deze week.