Geslaagd 23e Hent Uut’t Zaand damtoernooi

Zaterdag 8 februari werd in Wekerom het 23e Hent Uut Zaand damtoernooi gehouden. Dit damtoernooi wordt georganiseerd door de damclubs De Kroonschijf uit Ede en D.E.S.- Lunteren. Er hadden zich 43 dammers opgegeven voor dit gezelligheidsdamtoernooi.
Voor dat het toernooi begon werd de oudste deelnemer Kees Kentie in het zonnetje gezet. Kees had vorig jaar alle slagzetjes die in het programmaboekje stonden ingeleverd en was hierdoor de prijswinnaar. Medeorganisator Jaap Heij overhandigde Kees een mooi damboekje van de bekende dammer Iser Koeperman met vele mooie slagzetjes. In de hoofdgroep was Matthias de Kruijf uit Barneveld opnieuw de sterkste. Matthias won al de vijf de partijen en behaalde hierdoor de maximale score van 10 punten. Nummer  twee werd op vier punten Arie
Janssen van Doorn uit Wageningen.


De kampioenen van het 23e Hent uut ‘t Zaand damtoernooi

De wisselbeker ging net als vorig jaar naar D.E.S. – Lunteren. De strijd ging tussen D.E.S. en D.C.E. Ederveen. De tussenstand was steeds
een punt in het voordeel van D.C.E. In de laatste ronde verloren twee dammers van Ederveen en hierdoor ging D.E.S. ze nog net voorbij met een score van 29 punten om 27 punten. De wisselbeker werd nu voor de vijfde keer gewonnen in 10 jaar zodat de beker in Lunters bezit blijft.
De prijswinnaars in de diversen groepen: Hoofdklasse A:  Matthias de Kruijf 5-10 B.D.S.V. – Barneveld
Hoofdklasse B: Chris Verstegen 5-08 D.E.S. – Lunteren Eerste klasse A: Evert Jochemsen 5-09 De Kroonschijf – Ede Eerste klasse B:
Jeroen van den Brink 5-08 D.E.S.- Lunteren Eerste Klasse C: Reinard van de Lagemaat 5-08 D.C.E.- Ederveen Tweede klasse A:
Johan Teunissen 6-09 De Kroonschijf – Ede Tweede klasse B: Henry Eikens 5-09 geen damclub – Ede