Verpleegkundigen Opella vertrokken naar Malawi

Vijf verpleegkundigen van Opella uit Lunteren en Harskamp vertrekken voor twee weken naar een ziekenhuis in Malawi. Ze hebben met verschillende acties geld ingezameld voor het ziekenhuis en gaan nu de resultaten hiervan bekijken en leren van hun collega’s in Malawi.

 

Wijkverpleegkundige Jacoba Boonzaaijer van Opella werkte eerder in Malawi en heeft nu vier andere verpleegkundigen geënthousiasmeerd om mee te gaan. “Wij willen graag meedenken over goede zorg voor de mensen in Malawi. Vanuit onze westerse cultuur denken we het al snel beter te weten, met onze hoogstaande medische zorg. Maar wij zullen ook leren van onze collega’s in Malawi en hoe zij creatief hun werk doen.”

 

“Het ziekenhuis ligt in Nkhoma, een klein plaatsje in het midden van Malawi, Zuid-Afrika. Van ver rijden of lopen mensen naar dit ziekenhuis om een behandeling te krijgen. In het ziekenhuis is sommige apparatuur niet meer van deze tijd of kapot. Wij hebben acties gehouden om geld in te zamelen. Er is al een extra operatiekamer gebouwd en wij hebben met sponsoracties instrumenten kunnen financieren. Daarmee is er altijd een operatiekamer beschikbaar voor de zwangere die een keizersnede nodig hebben. Ook zijn met het geld twee aed’s aangeschaft.”

Vijf verpleegkundigen van Opella vertrekken naar ziekenhuis Malawi

Van links naar rechts: Lisanne Diepeveen, Mariska Rasenberg, Jacoba Boonzaaijer, Arja Cluistra, Thea van Manen