Nieuwe zorgbus voor Lunteren

LUNTEREN – Sinds 2018 rijdt Lunteren-Aktief met een rolstoelbus, in de volksmond ook wel “Zorgbus” genoemd. Met deze bus rijden ze Lunteranen naar de eigen activiteiten van Lunteren-Aktief. Ook brengen we de mensen dagelijks naar dagbesteding van Norschoten in De Valk en van Careander/De Bongerd naar De Schakel.

Helaas is de samenwerking met de partner, waar de rolstoelbus van was ten einde gekomen door een faillissement en wanbeleid van de desbetreffende Stichting MVI.

Omdat we deze voorziening voor de bewoners van Lunteren in stand willen houden is het idee ontstaan om zelf een bus te kopen (op z’n Lunters dit keer, zonder tussenpersonen; rechtstreeks een bus aanschaffen!).                    

                                    

Het project behelst de aanschaf van een elektrische Rolstoelbus voor het vervoer van 7 personen, al of niet met rollator en/of rolstoel. Voor zorgafhankelijke inwoners is het vaak moeilijk en duur gebruik te maken van commercieel vervoer. Toch is het belangrijk om sociale contacten te onderhouden, ergens op bezoek te kunnen gaan, op ziekenhuisbezoek te kunnen en nog meer. De zorgbus wordt door een enthousiast team van chauffeurs op vrijwillige basis bestuurd.

RegioBank laat het hart in de buurt weer kloppen

RegioBank en Lunteren aktief hebben gezamenlijk dit initiatief ingediend bij het Samen voor de buurt. Het Samen voor de buurt is er voor elk initiatief dat zorgt voor verbinding en bijdraagt aan leefbaarheid in de buurt. Na succesvolle initiatieven als oa Beweegtuin de Schakel, Mantelzorgtreftpunt, Odensehuis en Zorgboerderij Eck-stra is ook dit weer een mooi initiatief dat lokaal verbind. Helpt u mee om dit te realiseren? Want een leefbare buurt maken we samen. Alvast hartelijk dank voor uw steun. 

Heeft u vragen over dit initiatief of heeft u zelf ook plannen voor een mooi initiatief neem dan gerust contact met ons op of kom even binnen. DBA advies| RegioBank Oranjestraat 6 te Lunteren c.bol@dba-advies.nl~

U kunt het initiatief financieel steunen via deze link: www.samenvoordebuurt.nl/zorgbuslunteren . In oktober gaan we 2 heerlijke stamppotten maken die u kunt kopen en daarmee ons initiatief steunt. Meer informatie volgt.

Lees hier de online krant van deze week.