Installatietechniek Bouwheer in Lunteren “Veel veranderd maar hetzelfde gebleven”

LUNTEREN – Het is dit jaar precies 20 jaar geleden dat Maarten Bouwheer zijn bedrijf oprichtte. Wat begon in de loods van zijn vader in Lunteren is uitgegroeid tot een familiebedrijf met 15 enthousiaste werknemers.

Maarten Bouwheer begon het bedrijf eind  2003 bij zijn vader achter in de loods.  Naarmate Installatietechniek Bouwheer groeide ontstond er ook vraag naar meer bedrijfsruimte. 

In de zoektocht hiernaar viel Maartens oog op de huidige locatie aan de Zeggelaarsweg waar hij in 2010 begon aan de bouw van een  nieuwe, duurzame en toekomstbestendige bedrijfslocatie.

Groei

In tussentijd werd het werk meer en het team groter. Op dit moment zoekt het bedrijf een tekenaar/calculator, hoofdmonteur W-installaties en hoofdmonteur E-installaties. 

“We zijn een bedrijf die de totale installatie van elektra- en loodgieterswerk van begin tot eind verzorgt; denk hierbij aan verwarming/koeling, regeltechniek, luchtbehandeling, energie/licht, sanitair, zwakstroom/data en dak- /zinkwerk.”

Ondanks de groei van de afgelopen jaren benadrukken ze wel dat ze een bedrijf zijn zonder al te veel poespas. “Als er bij ons iets is dan kun je dat gewoon zeggen. Iedereen is gelijk en de drempel naar kantoor is heel laag. We gaan met respect met elkaar om en er is ruimte om ideeën te delen.”

Werken bij

“Tuurlijk zitten er ook dagen bij dat het werk wat minder is. Dat er ergens onder de vloer een rioolleiding stuk is of dat je bij een storing komt en denkt: ‘Hoe moet ik dit oplossen?’ Maar daarmee kun je altijd aankloppen bij je collega’s. De bereidheid om elkaar te helpen is bij ons heel groot,” wordt verteld over de collegialiteit. 

Toch hoef je bij Bouwheer niet bang te zijn dat je voor allerlei klusjes wordt ingezet.“Als je bij ons komt werken kun je ook aangeven wat je tak van sport is. Als je bij ons enkel elektro wilt doen is dat mogelijk maar het kan voorkomen dat je ook loodgieterswerk verricht en/of een collega helpt bij andere werkzaamheden en vice versa”

Daarbovenop hoef je bij Bouwheer niet bang te zijn dat je te weinig uren maakt. Er heerst geen 9 tot 5 mentaliteit en voor degene die dat wil is er genoeg werk om de hele week druk te zijn.

Gezelligheid

Naast het werk is er ook tijd voor gezelligheid. Zo heeft het bedrijf zoals velen een jaarlijks kerstborrel en een personeelsuitje net voor de bouwvak. “En op vrijdag eten en drinken we wat met elkaar om de werkweek af te sluiten”.

Ben jij na dit verhaal enthousiast geworden en wil jij graag solliciteren? 

Neem dan contact op met Maarten Bouwheer: 0622607468 of kijk op de 

site: www.installatietechniekbouwheer.nl. 

Adres: Zeggelaarsweg 9 in Lunteren.

Lees hier de online krant van deze week.