Oprichter van Domicilie Nick de Boer “Verbinding met het dorpsleven”

LUNTEREN – Veel mensen kennen Domicilie Makelaars uit Ede of hebben er wel eens van gehoord. Maar weinigen zullen een directe link met Lunteren leggen. Toch is die er wel. Zo woont oprichter Nick de Boer al een lange tijd in het dorp.

“Echt Lunteraan zal je als buitenstaander niet zo snel worden. Maar ik heb wel een sterke verbinding met het dorpsleven”, vertelt Nick de Boer die sinds 2009 met zijn gezin in Lunteren woont. Nick doelt hiermee op de dorpsidentiteit en samenhorigheid die in Lunteren heerst. Dit is vooral voelbaar als V.V. Lunteren een belangrijke derby speelt of tijdens de Oud Lunterse Dag waar iedereen met volle borst het Lunterse Volkslied meezingt. Maar vooral ook wanneer er iets georganiseerd moet worden. “Dat is in een grotere plaats toch anders,” vult hij aan.

KNA

De zoons van Nick, Hendrik, Christiaan en Dirk-Jan, hebben een aantal jaren bij muziekvereniging KNA gespeeld. Tegenwoordig zijn ze door drukte en voorheen hun studie al een tijd niet meer actief. “Maar we kijken met een heel warm gevoel terug op die tijd.” Hendrik en Christiaan zijn inmiddels ook als makelaar werkzaam bij Domicilie. 

Woningmarkt

De gestegen hypotheekrente, hoge energieprijzen en inflatie hebben een weerslag op de woningmarkt. Christiaan is naast makelaar ook dataspecialist en geeft aan dat er zowel landelijk als regionaal minder kopers zijn. 

“De betaalbaarheid van woningen komt onder druk te staan. Hierdoor is het aanbod toegenomen en zijn de huizenprijzen het afgelopen half jaar gedaald. We merken dat de markt vooral wat lastiger wordt voor woningen waar nog veel aan moet gebeuren of die niet zo energiezuinig zijn”, legt hij uit. 

Toch ziet hij nog genoeg kansen. “De rente is historisch gezien nog steeds laag. Met het huidige prijsniveau is het ook nu nog de moeite waard om de stap te zetten. Wij kijken altijd samen met onze opdrachtgevers naar wat er wél kan. Met een eigen hypotheekafdeling kunnen we bij Domicilie naar het complete plaatje kijken en snel schakelen.”

Marktkennis

Het aan- of verkopen van een woning is een spannende gebeurtenis, zeker in deze onvoorspelbare markt. Juist nu is een goede kennis van de lokale woningmarkt een must, vinden de makelaars. Nick: “Domicilie is sterk op dit gebied, want we maken gebruik van de laatste data en verplaatsen ons in de persoon die we voor ons hebben. Het begint allemaal met goed luisteren naar de wensen van onze opdrachtgever. Die persoonlijke benadering vinden wij heel belangrijk. Ook ons omvangrijke netwerk is van groot belang, zodat we vraag en aanbod goed kunnen matchen.”

Vrijblijvend advies

Heb je verhuisplannen of -vragen, dan kun je bij Domicilie terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek. Je krijgt dan meteen een gratis waardebepaling van je woning. “Dus ik zou willen zeggen: probeer ons eens uit”, sluit Nick af. 

Domicilie biedt naast de aan- en verkoop van woningen ook diensten op het gebied van bedrijfsmatig onroerend goed, taxaties, hypotheken en verzekeringen.

Meer info vind je op domicilie.nl. 

Lees hier de online krant van deze week.