De kalveren van Farm Fields ‘bokken’ erop los (video)

Zaterdag 23 april is het zover, de kalveren van Farm Fields, voorheen Ecofields, mogen de wei in en dat is voor de dieren een feestelijke dag. Tientallen kalveren staan al voor het hek te dringen, evenzoveel mensen staan te wachten aan de andere kant van het hek tot het zover is. Dan is het zover, boer en ondernemer Bart Boon opent de hekken en de kalveren zijn zichtbaar opgetogen, met bokkensprongen stuiven ze de groene weide in.

Uniek in Nederland

Op zich uniek, want nergens in Nederland krijgen kalveren de gelegenheid om lekker buiten op te groeien en mals gras te eten, vermengd met verse weidekruiden. Dat vertaalt zich dan ook in botermals en smakelijk vlees dat rosé van kleur is. Dierenwelzijn staat dan ook op nummer één de dieren lopen buiten zolang het weer het toelaat. In de winter staan ze lekker droog en krijgen veel ruimte in de duurzame potstallen.

Milieu

Het milieu vinden ze belangrijk bij Farm Fields. De dieren en later het vlees moet geen overbodige kilometers afleggen. Waarom vlees uit Zuid-Amerika importeren wanneer het op slechts enkele kilometers te koop is. De beste kwaliteit en de minste milieubelasting.

Vlees bestellen, thuisbezorgd

Je kunt het vlees heel makkelijk online bestellen en het wordt vervolgens bij je thuisbezorgd. Zie www.farmfields.nl

Filmpje van de kalveren

Lees hier de online krant van deze week.