Lisa Brandsen start bloemenzaak Fiori Boutique

LUNTEREN – Na een afwezigheid van twee jaar en een flinke verbouwing komt er op de hoek van de Dorpsstraat weer een Bloemenzaak. De 22-jarige Lisa Brandsen opent op 11 april haar bloemenzaak Fiori Boutique, waarvan het eerste woord Italiaans voor bloemen is.

“Vanaf mijn zestiende heb ik altijd bij Bloom & Blossoms gewerkt als bijbaan. Na mijn schooltijd heb ik een aantal jaar bij een advocatenkantoor gewerkt en daarna een jaar bij een Makelaarskantoor,” vertelt Lisa over haar loopbaan. “Toch was kantoorwerk niet zo mijn ding,” vervolgt Lisa die liever haar eigen onderneming heeft.

De aanpakkersmentaliteit is haar niet onbekend, want Lisa komt uit een echte ondernemersfamilie. Zo opende haar zus Nienke vorig jaar de delicatessenzaak Heerlyk in Lunteren. “Afgelopen september was ik een weekendje in Ouddorp en toen zat daar een winkeltje met bloemetjes en serviesjes. Dat vond ik toen zo geweldig,” vertelt Lisa over de plek waar de vonk definitief oversloeg. Daarna volgde de gesprekken met de voormalige eigenaar en was de zaak snel rond.

Voor haar nieuwe winkel is Lisa het hele land doorgegaan om inspiratie op te doen. Ze bezocht vele bloemenzaken en pikte bij iedere zaak iets op van wat ze leuk vond. Toch zullen de voormalige klanten van Bloom & Blossom ook veel herkennen. “De bloemen en zijden komen wel overheen, alleen de accessoires en meubels zijn wel anders,” vertelt Lisa. “Maar iedereen kan er iets leuks vinden.”

Alhoewel Lisa niet al te veel wil verklappen over de verbouwing licht ze wel het tipje van de sluier. “Mensen die binnenkomen weten denk niet wat ze zien. Alles is veranderd, het is nu heel strak en nieuw en minder vol,” vertelt Lisa die de winkel verder een combinatie van klassiek en modern noemt. 

Lisa beloofd dan ook dat ze geen standaard bloemenzaak wordt, maar juist eentje met een hele eigen stijl. Ze heeft de afgelopen maanden dan ook veel tijd geïnvesteerd in een divers netwerk aan leveranciers. Naast de bloemenzaak beneden zal er boven een ruimte zijn voor (tuin)meubels.

Ben je benieuwd naar Lisa’s onderneming en kan je niet wachten tot de opening op 11 april, neem dan alvast een kijkje op haar Instagrampagina @fioriboutique.nl 

Lees hier de online krant van deze week.