Overhandiging schilderij ‘Omzien naar elkaar’ bij Ana Upu

LUNTEREN – Na een online veiling werd afgelopen zaterdag het schilderij ‘Omzien naar elkaar’ van de Edese kunstschilder Mandy Nellestein overgedragen. Het schilderij werd gekocht door Marcel Nieuwkerk en de opbrengst is geheel ten behoeve van stichting Ana Upu.

“Vooral het thema ‘Omzien naar elkaar’ sprak mij erg aan. Dit motiveerde mij om het schilderij te kopen en hiermee een lokale organisatie te ondersteunen,” vertelt Marcel.  Dit jaar was de lokale organisatie Ana Upu, dat ook wel het hart van de Molukse wijk in Lunteren is.

Vele bewoners en verenigingen in Lunteren en omstreken komen hier dan ook wekelijks om elkaar te ontmoeten en activiteiten te ondernemen. “Sinds dit jaar zijn we zelfstandig en hebben we het pand volledig in eigen beheer,” vertelt bestuurslid Gita Wattilete. “We zijn dan ook zeer blij met de donatie.” 

Ina Ama

De overdracht van het pand is niet over één nacht ijs gegaan. Zo heeft de gemeenschap zich de afgelopen acht jaar ingezet om de koop voor elkaar te krijgen. Mede door de grote toewijding van de vorige en huidige bestuursleden is dat nu gelukt.

Om dit te vieren organiseert de stichting vrijdag 13 januari een feest. Deze ‘Pesta’, het Molukse woord voor viering, begint om 20.00 uur. De avond wordt gevuld met feestelijke optredens van Gazooth, DJ Seippolgee en Brian Parera. Daarnaast vindt er ook een loterij plaats. Iedereen is van harte welkom en kaarten kunnen gekocht worden aan de deur tot 21:30 uur. 

Het beheer van het pand wordt o.a. bekostigd door de verhuur van verschillende ruimtes in het gebouw. Benieuwd naar het aanbod? Neem dan contact op met het bestuur op het e-mailadres: info@ana-upu.nl 

Lees hier de online krant van deze week.