Bouw Deka Markt loopt voorspoedig

LUNTEREN – Bouwbedrijf NAP is na de zomervakantie gestart met de nieuwbouw van de Dekamarkt in Lunteren. Al eerder dit jaar is deze mijlpaal officieel gevierd. 

In aanwezigheid van alle betrokken partijen is de eerste sloophandeling verricht door wethouder Peter de Pater van gemeente Ede en door Wim Blankenspoor van de voormalige schilderswinkel Blankenspoor.

Wat gaat de komende periode gebeuren

Inmiddels is de oude Dekamarkt gesloopt en met de bouw van de ondergrondse parkeergarage gestart. Vervolgens wordt op de begane grond de Dekamarkt gerealiseerd en op de 1e en 2e verdieping 11 appartementen. Naar verwachting duurt de ruwbouwfase t/m juni 2023 en vervolgens de afbouwfase t/m december 2023.  

Bereikbaarheid en parkeren

Om de veiligheid van het winkelend publiek te waarborgen en de monumentale bomen in de Dorpsstraat te beschermen is er gekozen om het bouwterrein op het Wilbrinkplein in te richten en geen bouwactiviteiten te laten plaatsvinden in de Dorpsstraat. 

Hierdoor zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn op het Wilbrinkplein en is er een omleidingsroute is ingesteld.

Overlast van de werkzaamheden is helaas niet te voorkomen, bouwbedrijf NAP doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. In het weekend wordt een gedeelte van het bouwterrein op het Wilbrinkplein opengesteld om daar te kunnen parkeren. Daarnaast attenderen wij de bezoekers van de Albert Heijn erop zoveel mogelijk in de parkeergarage te parkeren.

Lees hier de online krant van deze week.