Blink mode voor Kids: 5 jaar

In actie voor school en kinderen in Malawi

Je hebt van die winkels die niet meer weg te denken zijn uit het centrum van Lutneren. Ze zijn vertrouwd geworden en voor je gevoel zijn ze er al altijd geweest. Datzelfde is met ‘Blink mode voor kids’.

Jarenlang een vertrouwd beeld bij velen, maar toch nog maar ‘slechts’ vijf jaar gevestigd aan de Dorpsstraat 105 in Lunteren.


Mettina (links) en Wendy in de winkel ‘Blink mode voor kids’ in Lunteren.

 

“De vijf jaar zijn omgevlogen”, geven Mettina en Wendy aan. “Het is ons super bevallen en wij zijn gek op onze klantjes.” Deze zijn kinderen die bij ‘Blink mode voor kids’ terecht kunnen voor kleurrijke kleding in de maten van 44 t/m 176.

Zowel voor de pasgeboren baby, peuters en kleuters is er veel, heel veel keuze. Maar ook de stoere tieners laten de deurbel regelmatig rinkelen. Dit is ook de kracht van de winkel, voor al deze doelgroepen een verrassende collectie aanleggen waarbij zij zich thuis voelen.

 

Malawi

Tot 29 februari is de actieperiode vanwege het eerste lustrum. Centraal staan, hoe kan het anders, de kinderen. Echter, niet alleen die in Lunteren, maar ook aan die verder weg leven, wordt gedacht.

Om precies te zijn, kinderen uit Malawi. Zo’n beetje het armste land van Afrika. De man van Mettina (Geurt) is vorig jaar naar dit land geweest. Niet zonder twee koffers vol kleding mee te nemen. Hij heeft er een school bezocht waar plek is voor 950 kinderen. Dit jaar zijn ongeveer 200 kinderen niet naar school gegaan, vanwege de armoede en honger. De school heeft nauwelijks lesmaterialen.

 

Bij ‘Blink mode voor kids’ willen ze deze school en kinderen graag een handje helpen. De vraag is: Doen jullie mee?

 

Loop er eens binnen aan de Dorpsstraat 105 en vraag naar de speciale actiemogelijkheden. Kleur de kleurplaat of doe mee aan de fotowedstrijd.

 

De redactie van de Lunterse Krant staat achter de actie, vandaar de oproep: Kom op! Laten wij ze helpen!