Slotconcert Nederwoud van scholenproject KNA groot succes

LUNTEREN – Op 21 oktober was het zover, het eerste slotconcert van het scholenproject van dit seizoen stond op het programma! De kinderen van de groepen 3, 4, 5 en 6 van basisschool Nederwoud waren dit keer aan de beurt. 

De leerlingen hebben uitgebreid geoefend in de afgelopen negen weken, waarin zij muzieklessen kregen van de docenten van KNA. Daarin maakten zij kennis met allerlei verschillende instrumenten, maar leerden zij ook hoe leuk het is om samen muziek te maken. 

Voor de jongste kinderen was dit de eerste keer, zij mochten laten horen hoe veel zij geleerd hadden in de periode vanaf de zomervakantie. De oudere leerlingen deden voor de tweede keer mee met het slotconcert. Zij zijn verdergegaan met waar zij vorig jaar waren gebleven. En met succes, het was mooi om te horen hoe mooi allebei de groepen al speelden! Het concert vond plaats in een bomvolle zaal Floor, met veel enthousiaste (groot)ouders, broertjes en zusjes en andere belangstellenden. 

Het thema van dit seizoen is ‘Around the World’. De kinderen namen samen met het jeugdorkest, de jeugdslagwerkgroep en de samenspeelgroep van KNA het publiek mee op wereldreis langs liedjes uit alle werelddelen. Dit gaf een leuk afwisselend concert met allerlei stijlen. Al met al was het concert een groot succes, met enthousiaste ouders en kinderen die een leuke avond hebben gehad. De kinderen kunnen nu twee gratis proeflessen volgen bij KNA, om zo dit muzikale avontuur een vervolg te geven. Sommige van de kinderen die vorig jaar mee hebben gedaan zitten inmiddels zelf bij de Samenspeelgroep van KNA! 

De volgende periode is de Triangel aan de beurt, met het slotconcert gepland op 21 januari. Daarna komen ook de andere Lunterse scholen allemaal nog aan bod, zodat alle leerlingen in Lunteren kennis maken met muziek en KNA. 

Hou dus deze krant en de sociale media in de gaten voor de volgende concerten! Ook starten we op 3 november met een nieuw AMV (Algemene Muzikale Vorming) programma, waar nieuwe leerlingen verdergaan met de basis om muzikant te worden. Meer informatie hierover komt binnenkort op de website, knalunteren.nl, en de sociale media. 

Lees hier de online krant van deze week.