Rabobank event bij HAVÉ Verwarming met spreker Erben Wennemars

LUNTEREN – Op donderdagavond 30 november vond er een sponsorevent plaats voor de leden van ASNOD, de businessclub van VV Lunteren, bij HAVÉ Verwarming. De avond werd medegeorganiseerd door Rabobank Gelderse Vallei. 

Het programma begon met een inloop waarna er een luxe diner op de leden stond te wachten in de kantine van HAVÉ. Nadat de leden waren uitgegeten kwam directeur van HAVÉ, Harm Jan van Veldhuizen met een introductie over het bedrijf. Hierbij kwamen zaken als bedrijfsvoering en bedrijfscultuur naar voren. 

Harm Jan benadrukte: “Wij zijn als bedrijf hard op de inhoud, zacht op de persoon. Waar het werk gewoon goed moet zijn, kijken wij wel om naar het individu.” Naast de bedrijfsvoering kwam ook het merken palet ter sprake, HAVÉ distribueert namelijk een groot aantal merken die zij ook ondersteuning bieden in de marketing.

Nadat Harm Jan was uitgesproken kwam de directeur van de coöperatieve Rabobank, Marcel Wijnen aan het woord. Hij sprak over Rabo Clubsupport. “Doordat wij geen beursgenoteerd bedrijf zijn hoeven wij geen dividend aan aandeelhouders uit te keren. Dit geld gebruiken wij dan ook graag om het verenigingsleven te ondersteunen,” vertelt Marcel Wijnen die onlangs €225.000 euro heeft uitgekeerd. 

Na Marcel kwam gastspreker en ambassadeur van Rabo Clubsupport Erben Wennemars, oud schaatser, aan het woord. Erben begon zijn verhaal vurig waardoor hij gelijk de volle aandacht van het publiek kreeg. Hij reflecteerde op zijn loopbaan waar alles moest wijken voor de winst, maar vroeg zich hardop af wat zijn nalatenschap zal zijn. “Ik dacht vaak: Wat als ik verongeluk? Wat laten ze dan zien op het achtuurjournaal? Mijn WK-overwinning? Mijn val op de Olympische spelen in 1998?” De geharde sportman ontdooide later in zijn betoog waarin de crux naar voren kwam. 

Hij blikte terug op zijn jeugd als boerenzoon uit Dalfsen. “Ik kwam uit een hardwerkend, calvinistisch gezin uit Overijssel waar weinig gecommuniceerd werd. Maar als het buiten begon te vriezen dan ontdooide de familie Wennemars.” 

Erbens vader was ijsmeester bij de plaatselijke ijsvereniging waar Erben uren oefende en na afloop warme chocolademelk van zijn moeder kreeg, die achter de koek en zopie-kraam stond. Daar lag dan ook de essentie van zijn verhaal. In een tijd waarin de sociale cohesie steeds verder op de achtergrond verdwijnt, speelt het verengingsleven juist een verbindende rol. “Het gaat niet om het doel maar de bedoeling,” benadrukte Erben meermaals. 

Na afloop was er een rondleiding door het bedrijf en afsluitend een borrel.  Wilt u meer informatie kijk dan op vvlunteren.nl/260/businessclub-asnod/

Lees hier de online krant van deze week.