BNI Clementi: zaken doen terwijl de concurrentie slaapt

LUNTEREN – Als ondernemer red je het niet meer door alleen goed te zijn in je vak. Elk product en iedere dienst lijkt al bedacht en is online voor iedereen bereikbaar. Wat zorgt ervoor dat jij je als ondernemer toch kunt onderscheiden? Dat is menselijke verbinding. 

De ondernemer van vandaag moet goede sociale vaardigheden hebben. Je moet je kunnen inleven in een ander. Alleen als jij weet wat er speelt bij je klanten en hoe je hen sociaal gezien het best kunt benaderen, dan kun je succesvol zijn met je onderneming. 

BNI Clementi in Lunteren 

Bij de Lunterse Boer in Lunteren komt daarom elke woensdagochtend BNI Clementi bij elkaar. Samen hebben we een ontbijt. BNI Clementi bestaat uit een groep ondernemers uit de regio. Bij deze netwerkorganisatie draait alles om menselijke verbinding. We verbinden wekelijks met elkaar en we leren hoe we nog beter de menselijke verbinding met onze klanten kunnen opzoeken. 

Of je BNI nu al wel of niet kent, we nodigen je uit om de sfeer in deze groep eens te proeven. De ambitie van de deelnemers is hoog. Dit zorgt ervoor dat iedereen zich actief inzet voor de groep. Maar de groep is ook heel laagdrempelig. Een open houding, gezelligheid en een warm welkom is hoe bezoekers ons regelmatig beschrijven. 

Het is niet voor niets dat onze leden uit alle hoeken komen. Niet alleen uit Lunteren, maar ook uit Barneveld, Ede, Veenendaal en Voorthuizen. 

Frank van Roekel van Houdt van Staal: “Lid worden van een business club was in mijn ogen niet nodig, ik steek graag de handen uit de mouwen. Totdat ik me heb laten verrassen door een keer aan te sluiten bij BNI Clementi. Nu vind ik de wekelijkse bijeenkomsten essentieel voor mij als ondernemer, de presentaties van vaste bezoekers en gasten geven veel inzicht.”

19 oktober 2022: Vrouwendag

Ons chapter bestaat uit mannen en vrouwen tussen de 20 tot in de 50 jaar met allemaal een andere beroepsgroep. Ons doel is dat we groeien naar minimaal 20 leden. Daarom organiseren we op 19 oktober 2022 een speciale vrouwendag. We vinden het belangrijk dat de groep bestaat uit diverse ondernemers. De vrouwen zijn op dit moment duidelijk in de minderheid bij BNI Clementi en daarom organiseren we speciaal voor ambitieuze vrouwen een ontbijt! 

Op 19 oktober 2022 staat onze samenkomst in het teken van die vrouwelijke ondernemers. We nodigen alle vrouwelijke ondernemers in de regio van harte uit. Hanne en Marion van Comfy, de vrouwelijke leden van BNI Clementi, geven een netwerktraining. De eerste dames hebben zich al aangemeld! Het belooft een bruisende ochtend te worden. 

Wat is BNI? 

BNI is een netwerkorganisatie. De leden van BNI helpen elkaar om hun bedrijf te laten groeien. Een groep ondernemers met dezelfde instelling: ons bedrijf laten groeien met elkaars hulp. Bij BNI stel je je eigen netwerk open, voor de andere leden die aangesloten zijn. 

We komen elke week bij elkaar. Dit is belangrijk, je leert elkaars vak kennen en de persoonlijke band wordt hechter. Daardoor heb je wat voor elkaar over en help je elkaar. Het motto van BNI is niet voor niets “Geven loont”. Als ik wat voor jou doe, wil je ook wat voor mij doen. Ook kun je elkaar helpen met ondernemersvragen. Het is fijn om met collega ondernemers te overleggen over zaken die je bezig houden en die niet in je eigen branche zitten. Dat zorgt vaak voor verrassende oplossingen.

Eén lid per beroepsgroep 

Uniek aan BNI is dat je er van elke beroepsgroep maar één iemand lid mag zijn. Ben je fysiotherapeut? Dan kan er geen andere fysiotherapeut meer lid worden van dit chapter. 

Je bedrijf pitchen 

Elke week pitchen… Krijg je al buikpijn bij het idee? Je bent niet de enige. William van Gent (Zon & Woning) is al 3 jaar lid van BNI Clementi en zegt daarover: “3 jaar geleden kroop ik het liefst onder een tafel als ik moest pitchen, zo eng vond ik het. Maar als je het eenmaal een paar keer hebt gedaan, merk je dat het steeds makkelijker gaat. Nu vind ik het helemaal niet meer vervelend om mijn verhaal in een minuutje te mogen vertellen!” 

En het voordeel van elke week je pitch oefenen, is dat het ook makkelijker wordt om je bedrijf te pitchen in andere situaties. Zo word je er steeds beter in om jouw unieke verhaal in een sterke pitch te verpakken. 

Persoonlijke groei als ondernemer 

Er wordt weleens gedacht dat BNI er is om elkaar opdrachten door te spelen. Zo zien we dat bij BNI Clementi niet. Bij ons staat persoonlijke ontwikkeling bovenaan het lijstje. Nieuwe klanten aantrekken is daarvan een automatisch gevolg. De focus ligt op de wekelijkse groei van alle ondernemers. Door met elkaar te verbinden en van elkaar te leren, groeien we als ondernemers. 

Daarnaast kun je vanuit BNI veel verschillende trainingen volgen. De verplichting om elke week aanwezig te zijn en een bijdrage te leveren aan de groep, zorgt ervoor dat je uit je comfortzone moet stappen. Je moet wel je best doen om op het level van de groep mee te komen. Hierdoor groei je als persoon en als ondernemer. 

Aanmelden voor de Vrouwendag

Ben jij een vrouwelijke ondernemer in de omgeving van Lunteren? Dan nodigen we jou van harte uit om deel te nemen aan ons ontbijt op 19 oktober 2022. Je bent welkom vanaf 6.45 en het duurt tot ongeveer 8.30. De locatie is restaurant de Lunterse Boer, Boslaan 87 in Lunteren.

Aanmelden kan via https://tinyurl.com/bniclementi

Lees hier de online krant van deze week.