Dag van de Vrijwilliger op 7 december

Jaarlijks wordt er aandacht besteed aan de vele vrijwilligers die in de gemeente Ede zich inzetten voor een ander. Dit jaar is een oproep gedaan om mooie beelden en verhalen in te zenden van vrijwilligers waar op de Dag van de Vrijwilliger, 7 december, een selectie in Cultura wordt getoond. 

Mooi en waardevol

Dagelijks ziet welzijnsorganisatie Malkander hoe mooi en waardevol de inzet van vrijwilligers in de gemeente Ede is. Eenzaamheid wordt doorbroken, problemen aangepakt en hulp wordt geboden. 

Vrijwilligerswerk is ook waardevol voor de vrijwilliger zelf: het geeft voldoening om een ander te helpen! Met de campagne ‘Ede viert vrijwilligers’ wordt de impact mooi zichtbaar en maakt het met de verhalen erbij, compleet. Op de Dag van de Vrijwilliger op 7 december aanstaande worden een aantal ingezonden foto’s bij Cultura en buurthuizen in de gemeente Ede tentoongesteld, om zo nog meer mensen te bereiken. 

Verschillende verhalen 

De ingezonden foto’s en verhalen zijn heel divers, van het wekelijks sjoelen met bezoekers in Dorpshuis De Zicht in Ederveen tot clown Tina die op bij Nieuw Boschoord op bezoek gaat bij ouderen. Of Stadmolenaar Willem die met veel plezier rondleidingen geeft en met een team van molenaars en leerlingen de molen draaiende houdt. En een taalmaatje die naast het geven van Nederlands ook over andere dingen praat. De broers van Matthias die nu hun moeder ouder wordt, mantelzorgtaken van haar overnemen. En zo zijn er heel veel prachtige verhalen die dagelijks vele inwoners op de been houden.  

Ook vrijwilliger worden?

Wil jij jouw talenten, kennis en ervaring inzetten en het verschil maken voor andere Edenaren? Of heb je binnen jouw organisatie leuke klussen voor mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten? Bekijk onze website www.malkander-ede.nl onder het kopje ‘vrijwilligers’. Of neem contact op met Malkander via 0318 208080 of stuur een e-mail naar info@malkander-ede.nl 

Lees hier de online krant van deze week.