Duurzaamheid: een breed thema

Met deze speciale editie laten we inspirerende inwoners en ondernemers van Lunteren en wijde omgeving aan het woord die actief zijn met duurzaamheid. 

Iedereen heeft zo zijn eigen beeld bij duurzaamheid en zijn eigen drijfveren om er mee aan de slag te zijn. Het kan zijn vanuit rentmeesterschap, om een leefbare aarde door te geven aan de kinderen en kleinkinderen. Een mooie metafoor daarvoor is hoe de inheemse Indianen belangrijke beslissingen namen: wat betekent dit voor 7 generaties later? Of omdat het goed is voor de portemonnee, de biodiversiteit, verminderen van hittestress, reduceren van CO2. Zouden we zo langzamerhand van duurzaam niet het ”nieuwe normaal” kunnen maken? Vraagt iemand ooit naar het financieel rendement en de terugverdientijd van een nieuwe CV  ketel of koffiezetapparaat. Waarom dan wel van zonnepanelen?

Een greep uit de onderwerpen die de revue zullen passeren: hoe maken we bijen en vlinders blij? Heeft waterstof de toekomst? Wat doet een wijkinitiatief? Is Lunteren klaar voor elektrisch rijden? Hoe krijgen we lokale en groen opgewekte energie in eigen handen? Wat is een passiefhuis? En nog veel meer. Kortom wij wensen u veel leesplezier en inspiratie toe!

De redactie

Lees over duurzaamheid in de Lunterse Krant van deze week (25 juni 2020), of op: lunteren.com