Winkelgebieden in Ede scoren hoog op kwaliteit

REGIO – De winkelgebieden in de gemeente Ede scoren hoger dan het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit de winkelgebiedenscan van vorig jaar. Het winkelgebied in Harskamp kreeg zelfs een 8,2. 

De winkelgebiedenscan wordt er gekeken naar hoe schoon de winkelgebieden zijn. Ook wordt meegenomen hoe de bezoekers het winkelgebied beleven. Er is hiervoor gesproken met winkelend publiek, ondernemers en er is naar de openbare ruimte gekeken. Uit deze scan is naar voren gekomen dat we positief kunnen zijn over de winkelgebieden in de gemeente, deze scoren hoger dan het landelijk gemiddelde van 6,8. In Harskamp is het winkelgebied zelfs met een 8,2 beoordeeld. 

We zien in Harskamp een hoge betrokkenheid in het schoonhouden van het winkelgebied. Ondernemers en een zwerfafvalbrigade steken samen de handen uit de mouwen en zorgen ervoor dat het winkelgebied in Harskamp schoon blijft. Er is weinig zwerfafval te vinden en er wordt veel schoongemaakt, ook ziet de openbare ruimte er netjes en verzorgd uit.

Arnold Versteeg, wethouder Economie in de gemeente Ede: “Ik wil mijn dankbaarheid uitspreken naar de zwerfafvalbrigade en de ondernemers uit Harskamp die zich inzetten om het winkelgebied schoon te houden. Dit zorgt voor een positieve beleving. Het is geweldig om te zien hoe gezamenlijk dit deel van Harskamp schoon en mooi gehouden wordt. Een mooi en netjes winkelgebied zorgt voor een betere leefbaarheid in het dorp. Op deze manier staat het dorp mooi op de kaart en dit verdient een compliment.”

Lees hier de online krant van deze week.