Pollers in Lunteren weer in werking

LUNTEREN – Na zo’n twee jaar – door softwareproblemen – buiten werking te zijn geweest, doen de pollers het eindelijk weer. Dit tot grote opluchting van vele winkeliers.

Bij de ingang van het voetgangersgebied rond de Dorpsstraat staan palen, ook wel pollers genoemd. Deze pollers blokkeren de straat voor auto’s en kunnen omlaag voor politie, brandweer, ambulances en chauffeurs met een ontheffing. 

Het gebied is verboden voor gemotoriseerd verkeer en fietsers zijn te gast. “De overlast bestaat eigenlijk altijd wel. Maar dat komt door de brommers en scooters die door het dorp rijden. Vaak niet al te zachtjes,” aldus één van de winkeliers. Toen de pollers buiten werking waren heeft de winkelier zo’n beetje alles voorbij zien komen. “De overlast bestond toen uit groter gemotoriseerd verkeer zoals motoren, auto’s wel of niet met aanhanger/caravan, vrachtverkeer en campers. Noem het maar op en het kwam langs.” 

De winkeliers hopen hiermee dat de rust in het winkelgebied is wedergekeerd. Voor de niet gemotoriseerde tweewielers geldt dat zij geen voorrang hebben en met gepaste snelheid door het winkelgebied dienen te gaan.

Lees hier de online krant van deze week.