Lentewandeling in Luntersche Buurtbosch

De Lentewandeling op zaterdag 3 juni wordt georganiseerd door de Vrienden van het Luntersche Buurtbosch met als gids Peter Palstring. Hij neemt u mee langs en door Het Luntersche Buurtbosch, een bos ten oosten van  Lunteren. Het belooft een mooie en gevarieerde wandeling te worden met uitleg over de natuur en de historie.

Het voorjaar is al even gaande. De zon laat zich steeds langer zien en de natuur heeft zijn groene eindbestemming bereikt. Wat gebeurt er eigenlijk tijdens de lente in het bos? De meeste bomen en struiken staan (of stonden) in bloei. In juni bloeien meerdere planten. Ook is er aandacht voor de landschappelijke en geologische aspecten zoals de stuwwal Ede-Meulunteren. Hoe is die ontstaan en hoe lang is dat geleden?

Heidevelden en vergezichten

Onderweg lopen we door diverse soorten bos, langs landbouwgronden, over heidevelden, en genieten we van vergezichten. Ook passeren we de Goudsberg met de Hessenhut en natuurlijk het Middelpunt van Nederland (afhankelijk van hoe je het berekent). We lopen weer terug door een mooi Eikenlaantje met geschiedenis, een heideveld met vennetje, laantjes met een bladpatroon en tot slot de Pleisterplaats als afsluiting.

Start bij het Bosbad

De Lentewandeling vindt plaats op zaterdag 3 juni 2023. De start is om 13.30 uur bij het Bosbad, op de Boslaan bij huisnummer 89/91 te Lunteren. De wandeling duurt ongeveer 2 uur, dat is zo’n 6 kilometer. We eindigen bij de Pleisterplaats / De Koepel alwaar de mogelijkheid is om voor eigen rekening een consumptie te gebruiken of De Koepel te beklimmen. Voor Vrienden van het Buurtbosch is de wandeling gratis. Voor niet-leden bedragen de kosten 2 euro p.p.. Aanmelden kan via: vrienden@buurtbosch.nl.

Meer informatie over de Vrienden van Het Luntersche Buurtbosch en Het Luntersche Buurtbosch zelf staat op: www.buurtbosch.nl.

Lees hier de online krant van deze week.