Fietslabyrint voor bezoekers De Groote Valk

De VALK – Zorgorganisatie Norschoten (Barneveld) bestaat 25 jaar en haar twee dagcentra in ’t Kulturhuus De Hooge Valk bestaat 10 jaar. Dit dubbel jubileum werd vrijdag 23 juni gevierd met een mooi cadeau aan de bezoekers van de dagcentra in De Hooge Valk: een fietslabyrint.

Personeel en begeleidsters waren in oude boerenkleding gestoken. Aan de waslijn hing de witte en bont was te drogen. Het zonnige weer zorgde voor aangename temperaturen op deze feestdag.

Programma’s uit de regio

Een fietslabyrint is een jarenlange wens geweest op De Hooge Valk.  Men kan het vergelijken met het fietsen in een simulator thuis. Bi9j de Hooge Valk is het scherm fors groter en de trapsnelheid aangepast op het tempo van de bewoners. Momenteel staat er nog een internationaal programma in geprogrammeerd. Zo kan men eigenlijk de gehele wereld door fietsen tot het waterfietsen in de Noorse fjorden.

Het streven bij De Hooge Valk is fietsprogramma’s uit de regio te schrijven, zodat bezoekers langs herkenbare punten fietsen, zoals boerderijen, dorpen en landschappen.

Aan Mien van dam was het de eer de onthulling te doen, hierbij kreeg zij hulp van Alie van de Bunt. Even later demonstreerde Gert van de Bunt aan de bewoners hoe het fietslabyrint werkt.Dit cadeau is mede mogelijk gemaakt door de Ede-Doet bonnen en diverse giften van o.a. Plaatselijk Belang De Valk, De Valk Vooruit, Regiobank/DBA Advies, Coöperatie De Valk/Wekerom.

Lees hier de online krant van deze week.