Kijken bij de Boer groot succes

REGIO – De Kijken bij de Boer-edities van dit jaar zitten er alweer op. Na twee fietstochten langs veel verschillende bedrijven blikt voorzitter Gert van de Bor heel tevreden terug. “De routes gingen door het platteland van Ede en Barneveld. Met natuurlijk de verschillende boerderijen, en dit keer ook langs een loonwerker én het Pluimveemuseum. Ieder jaar zetten de boeren en aanverwante bedrijven maar al te graag hun deuren open. Om te laten zien én te laten proeven waar we met z’n allen elke dag zorgvuldig aan werken: eerlijke én heerlijke voedselproductie.” 

“We hebben genoten, zowel zoon, opa als ikzelf” en “Het was weer top geregeld”, aldus de reacties van enkele bezoekers. “Inderdaad wist zowel jong als oud, en vooral ook ‘burger en buitenlui’ ons weer te vinden”, vertelt Van de Bor enthousiast. 

Zien, leren en beleven

Er was dan ook weer ontzettend veel te leren en te beleven. Tijdens de eerste fietstocht op 26 juli in de omgeving van Ede, kwamen bezoekers alles te weten over varkens, koeien en kalveren, maar óók over trekkers en de teelt van allerlei groenten. Twee weken later was het de beurt aan de regio Barneveld, waar veel geleerd en gezien kon worden over koeien, geiten, kalveren en varkens. Bovendien was het Pluimveemuseum tegen gereduceerd tarief te bezoeken om ook alles te weten te komen over kippen. 

Trots op de boer

Trots op de boer. Vorig jaar werd er met het uitdelen van rode zakdoeken een dikke knipoog gegeven naar de realiteit van alledag. Want dat de boeren gekoesterd worden, dat mocht iedereen langs de weg weten. En dat gold ook dit jaar zeker weer. Vele sponsoren maakten het mogelijk dat tijdens deze editie de bezoekers voor onderweg werden getrakteerd op een met ranja gevulde bidon met daarop de tekst #trotsopdeboer. 

Lees hier de online krant van deze week.