Zomermarkt Lunteren weer van start

LUNTEREN – Het kan weer! De braderieën in Lunteren zijn weer begonnen. Vandaag, woensdag 20 juli is de eerste en komende vier woensdagen zijn er ook weer de gezellige zomerbraderieën en rommelmarkten in het centrum van Lunteren. De braderieën worden gehouden op 20 en 27 juli en op 3, 10 en 17 augustus van 13.00 tot 20.00 uur. Rommelmarkten op 23 juli en 13 augustus van 7.00 tot 15.00 uur. Tijdens de braderieën moeten er enkele verkeersmaatregelen genomen worden door de Gemeente Ede. 

Verkeersmaatregelen

Tijdens de braderieën worden er enkele verkeersmaatregelen genomen door de Gemeente Ede.De Postweg zal voor het doorgaand verkeer worden afgesloten ter hoogte van de Julianastraat en de Dorpsstraat bij de kruising met de Molenpol/Thorbeckestraat.Vrachtverkeer kan het dorp dus niet via de Postweg bereiken.

(Doorgaand vrachtverkeer wordt omgeleid via de Bisschopweg.)

Parkeren.

De parkeerplaatsen in Lunteren blijven bereikbaar.De parkeerplaats bij het Nieuwe Erf via de Julianastraat-Klomperweg-Stationsstraat-Spoorstraat-Oranjestraat als men vanaf de Postweg komt, en via de Molenpol-Molenparkweg-W.Parallelweg-Oranjestraat als men vanaf de Dorpsstraat (richting Barneveld) komt.

De Oranjestaat is alleen te gebruiken voor verkeer van en naar de parkeerplaats. Op de 5 braderiedagen dus geen éénrichtingsverkeer.In de Oranjestraat zal een parkeerverbod met wegsleepregeling gelden.(Ook in de Thorbeckestraat en de Molenpol zullen parkeerverboden gelden.) De overige parkeerplaatsen zijn op de normale wijze te bereiken.

Voor verkeer vanaf de afsluiting in de Dorpsstraat ter hoogte van de Thorbeckestraat dus ook via de omleiding Molenpol-Molenparkweg-W.Parallelweg-enz.Op de parkeerplaatsen is parkeren geheel gratis. Er is wel een blauwe zone van kracht. Door deze maatregelen zou het kunnen gebeuren dat de hulpdiensten mogelijk enige vertraging kunnen oplopen.

Lees hier de online krant van deze week.