Valkse School thema voedsel

DE VALK – De Valkse school sloot donderdagavond 7 maart een projectweek af over voeding en dranken. Centraal stond de Voedselbank, waarvoor artikelen konden worden gedoneerd. De school aan de Hoge Valkseweg was voor deze avond omgebouwd een plein waar met kon binnenlopen bij diverse restaurantjes. Kinderen presenteerden hun lekkernijen aan eenieder die maar wilde proeven.

Donderdagavond was er zowaar filevorming in de buurt van de school. Ook in het gebouw was het passen en meten bij het elkaar passeren. Geduld was hierbij de beste leermeester. In de school hadden de juffen plaatsgemaakt voor de koks, bakkers en chocolade makers. Zij verrasten de vele ouders, opa’s en oma’s, en wie er ook maar afkwam op vele lekkere dingen.

Pannenkoekenrestaurant

De doneeractie voor de Voedselbank stond tijdens de projectweek centraal. Hieromheen werden de aspecten van het eten en drinken uitgelicht. Elke groep had zijn eigen thema en ging daarmee aan de slag. Met veel enthousiasme werd invulling gegeven aan de thema’s. 

De kleutergroep waren als koks heer en meester in hun lokaal. De Voorschool had het lokaal ingericht als een AH-supermarkt en de ruimte van groep 3+4 was omgetoverd tot een Pannenkoekenrestaurant. De heerlijke chocoladebonbons op deze avond kwamen van de productielijn die groep 5 en 6 had gemonteerd. Tot slot had groep 7 en 8 gekozen voor de vette hap. Bij hen waren hamburgers met alles erop en eraan te verkrijgen.

Actie Voedselbank loopt nog

Een klaslokaal was veranderd in een koffie- en frisdrankenbar waar bezoekers tegen een gereduceerd tarief even kon bijkomen van het geslenter door de lokalen.

De opbrengst van deze avond werd gedoneerd aan de Voedselbank. Een eerste telling na afloop leverde al meer dan 1.000 euro op. Een bedrag dat ongetwijfeld nog verder wordt verhoogd.

De kratten voor de Voedselbank blijven nog even in de school. Dus doneren van houdbare producten kan nog altijd op de Valkse School.

Lees hier de online krant van deze week.