Lunterse Dayenne Koelewijn begint kleinschalig dierenpension

LUNTEREN – Sinds 18 juni is Lunteren een dierenpension rijker. Na een verbouwing in het voorjaar is het dierenpension van Dayenne bij haar ouderlijke huis aan de Loenhorsterweg 19 gereed.

Aan de zijweg van de Postweg tussen de bomen en het struikgewas staat een verzorgde woonboerderij. In de wei lopen shetlanders en een paard, bij de deur ligt een huiskat. De dieren zien er goed verzorgd uit en het ontbreekt ze aan niets. 

Liefde voor Dieren

De liefde voor dieren zit er bij Dayenne al van jongs af aan in. Zo is ze haar hele leven al in de weer met de dieren in en rondom het huis. Daarom besloot ze na haar middelbareschooltijd een dierenopleiding te doen. Door de schaarste op de banenmarkt had ze haar droom in de ijskast gestald en koos ze voor een wat zekere toekomst in de horeca.

Toch bleef het altijd kriebelen en besloot ze vorig jaar de knoop door te hakken. Na wat aanvragen bij de gemeente en een verbouwing kon haar grote wens in vervulling gaan. Het resultaat: een ruime ren voor de katten die van alle gemakken is voorzien met een speciale sluis tegen het vluchtgevaar.

Pension

“Wij hebben zelf een dove kat die we een aantal jaar geleden naar een pension brachten. Toen we hem een week later ophaalden, bleek dat hij de hele week op de bovenste plank had gelegen,” vertelt Dayenne, over haar eigen ervaring. “Ik heb bewust voor kleinschalig gekozen zodat ik ieder dier genoeg aandacht kan geven.”

Voor de angstige katten heeft Dayenne een aparte ruimte zodat ze rustig kunnen aarden. Maar zo gauw ze gewend zijn kunnen ze, in de royale binnenruimte met diverse speel-, ontspan- en slaapplekjes, bij de ander katten. Voor de cavia’s en konijnen heeft Dayenne een aparte ruimte verderop het terrein. 

Dayenne richt zich enkel op de kleine huisdieren, er is dan ook geen plek voor honden. 

Wilt u meer informatie? Neem dan een kijkje op de website: 

www.logeerboerderijdierenliefde.nl.

Lees hier de online krant van deze week.