Nederlands Tegelmuseum weer open

OTTERLO – Het Nederlands Tegelmuseum is sinds 2 juni weer geopend voor bezoekers van dinsdag tot en met zondag, van 13.00 – 17.00 uur. Bezoekers dienen voorafgaand een ticket met aanvangstijd te kopen op de website van het museum.

Om het museum veilig te kunnen bezoeken, zijn er voor zowel onze bezoekers als onze medewerkers een aantal maatregelen genomen. Zoals het gebruik van tijdsloten, dispensers voor het desinfecteren van handen bij de entree van het museum en de vrijwilligers zijn geïnformeerd over de nieuwe huisregels. De koffiekamer is tijdelijk gesloten.

Het museum was sinds 15 maart jl. gesloten vanwege de genomen maatregelen rondom COVID-19.

Nederlands Tegelmuseum
In het Nederlands Tegelmuseum komen vijf eeuwen kunst, cultuur en geschiedenis samen in een ogenschijnlijk eenvoudig product: de tegel. Nederland heeft een unieke positie in de historie van tegels, tegeltableaus en keramiek.  Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus, vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek.

Al wandelend door het museum ontvouwt zich de geschiedenis en de herkomst van de tegel. Van de opkomst tussen 1580 en 1625, via de latere schaalvergroting door het ontstaan van meer tegelbakkerijen tot en met de invloed van industriële technieken.

www.nederlandstegelmuseum.nl