Blijf gemeente Ede ontdekken deze zomer

EDE – Deze zomer staan er voor inwoners en bezoekers van de gemeente Ede veel activiteiten op het programma. Om bezoekers hierover optimaal te informeren, start Ede Marketing vanaf 1 juli met de zomercampagne #BlijfEdeOntdekken. Daarnaast zijn er vier Smaakfietsroutes, een zomeragenda met diverse festivals en is er een webshop met Edese producten en arrangementen. 

Edenaren, vakantievierders en bezoekers krijgen ook deze zomer op een creatieve en actuele manier informatie en inspiratie aangeboden voor een verblijf in Ede. Dit gebeurt met de zomercampagne ‘Blijf Ede Ontdekken’. Deze campagne bleek vorig jaar al een succes en wordt ook dit jaar doorgezet, omdat er nog genoeg te ontdekken is voor bezoekers én bewoners. 

Op avontuur in Ede

De eerste uitingen zijn zichtbaar 

vanaf begin juli via offline en online media en op diverse locaties. Met een heuse online avonturengids krijgen bezoekers en bewoners concrete tips om op ontdekkingsreis te gaan in de gemeente Ede. In deze gids staan suggesties om Ede te ontdekken in 24 uur of in 48 uur. Daarnaast is de gids aangevuld met leuke tips, bestaande uit een mix van toeristische highlights en de wat minder ontdekte plekjes. Meer info via bezoek-ede.nl/ontdekken.

Festivals en zomeragenda 

De hele zomer is het genieten van diverse grote festivals en evenementen in de gemeente Ede. Op het programma staan onder meer Summer Beach (21 t/m 31 juli), Woest & Bijster (6 aug t/m 30 okt) en Heideweek (19 t/m 27 aug). 

Kijk voor de complete agenda met activiteiten op bezoek-ede.nl/agenda 

Smaakfietsroutes 

In en rondom Ede zijn ontzettend veel ondernemers die overheerlijke 

streekproducten maken. Met de vier speciale Smaakfietsroutes kunnen bewoners en bezoekers fietsen langs ambachtelijke streekproducten! De routes zijn gebundeld in een smaakfietsroute-gids en verkrijgbaar bij de VVV Infopunten en enkele locaties uit het boekje. Verken deze fietsroutes en proef zuivel, vlees, brood, vruchten, bier, vers sap, honing en meer… Meer info: bezoek-ede.nl/smaakfietsroutes

Lancering webshop Bezoek Ede

Onlangs is op bezoek-ede.nl een webshop gelanceerd. Iedereen kan hier terecht voor routeproducten of mooie souvenirs. De webshop wordt komende tijd verder uitgebreid met producten en arrangementen. 

Momenteel zijn de volgende producten verkrijgbaar:

 • De Storytile ‘Natuurlijk Ede’

 • De Ruiter- en menroutekaart

 • Routeboekje ‘Wandel- en fietsroutes langs militaire geschiedenis’

Ede Marketing informeert en inspireert bewoners en (regio)bezoekers over het diverse vrijetijdsaanbod via bezoek-ede.nl, social media, een themanieuwsbrief en diverse publicaties in de media.

Lees hier de online krant van deze week.