Nieuwe samenwerking tussen Rabobank en vv Lunteren

LUNTEREN – Voetbalvereniging Lunteren en Rabobank Gelderse Vallei voegen een nieuw hoofdstuk toe aan hun al lang lopende samenwerking. Door de samenwerking met Rabobank kan de voetbalclub zorgen voor meer gezondheid en vitaliteit op en rond sportpark De Wormshoef.

“Rabobank heeft een vernieuwd sponsorbeleid. De essentie is dat we willen samenwerken rondom een maatschappelijk thema waarmee we niet alleen de club helpen maar ook de lokale leefomgeving. Samen de wereld een beetje mooier maken”, zegt Marcel Wijnen, 

Directeur coöperatieve Rabobank. “Wij willen ons inzetten voor het thema Gezond en Vitaal’’, licht Lunteren-voorzitter Herbert Wagensveld toe. “Vanuit de club hebben we een plan gemaakt om de samenwerking met de bank op een goede manier vorm te geven. We laten daarin zien hoe we als vv Lunteren bezig zijn met vitaliteit en gezondheid. Wij hebben momenteel leden van 3 tot 84 jaar, die we allemaal iets te bieden hebben. Denk aan een fysiotherapeut die voor elk lid – dus ook de jeugdleden – beschikbaar is’’, schetst de voorzitter. “We stimuleren bewegen en zijn ook bezig om onze ambitie voor een gezonde kantine te ontwikkelen. 

Vanuit dit nieuwe plan houden Lunteranen Dennis van den Berg en Sjoerd de Jong toezicht op de interne uitvoering. De eerste stap is al gezet: in de kantine staat nu standaard een schaal met vers fruit uit de streek.’’

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Naast de gezonde ambities van de club, wil voetbalvereniging Lunteren ook een club voor iedereen zijn. Wagensveld: “We een open club met een maatschappelijke verantwoording. 

Het sportpark is de hele dag toegankelijk voor iedereen om te sporten en te spelen en we organiseren bijvoorbeeld het schoolvoetbaltoernooi voor alle Lunterse basisscholen. Maar denk ook aan een initiatief als walking football, voor de wat oudere voetballer. Of de mogelijkheden die we de koersballers in Lunteren bieden.’’

Veel vertrouwen

Dat alles was voor Rabobank Gelderse Vallei reden om de sponsorovereenkomst met vv Lunteren te verlengen. Marcel Wijnen: “Het plan van Lunteren geeft veel aanknopingspunten voor een gezondere en meer vitale sportvereniging. We hebben afgesproken om jaarlijks met elkaar te evalueren hoe het gaat en of de beoogde doelen van Lunteren worden gehaald.’’ Voorzitter Wagensveld heeft daar alle vertrouwen in. 

“We zijn erg blij met de steun van de Rabobank, die overigens ook de sponsor en naamgever is van het grote jeugdtoernooi dat we elk jaar organiseren. Rabobank treedt ook toe tot de nieuwe businessclub die we binnenkort oprichten, ook daar spreekt veel vertrouwen uit,’’ sluit Herbert Wagensveld af.

Lees hier de online krant van deze week.