Bedrijfsschietcompetitie bij schietsportvereniging TYR in Lunteren

LUNTEREN – Zo’n 6 avonden in het jaar strijden 60 á 70 teams van verschillende bedrijven om de beker. “Vroeger hadden we ook een nacompetitie, maar nu is het gewoon meer een leuk bedrijfsuitje geworden,” vertelt, één van de organisatoren, Evert Cornelissen.

Schietsportvereniging TYR

Aan de Kees de koninglaan t.h.v. de Wormshoef in Lunteren staat het pand van de vereniging. De vereniging telt zo’n 50 leden en bestaat al meer dan 100 jaar. Bijna iedere maandag komt er een groep bijeen om met verschillende wapens hun schietkunsten te beoefenen. Maar ook gewoon voor de gezelligheid.

Die gemoedelijkheid is er ook op de avonden van de bedrijfsschietcompetitie. Tijdens deze avonden voorziet een aantal vrijwilligers van de vereniging de gasten van een hapje en een drankje, terwijl er iets verderop de baan geschoten kan worden. Nadat iedereen heeft kunnen oefenen begint de wedstrijd. Op de twee schietkaarten kan vijf keer per kaart geschoten worden, de roos telt voor twaalf punten en bij iedere ring daarvandaan gaat er een puntje af.

Aan het eind van de avond is de prijsuitreiking, waarbij de drie beste teams een beker krijgen. De beste man- en vrouwelijke schutter worden ook beloond met een prijs. 

Informatie opvragen kan bij j.brandhof6@gmail.com.

Lees hier de online krant van deze week.