Zwerfafvalbrigade Ederveen bestaat vijf jaar

EDERVEEN – De brigade bestaat deze maand 5 jaar. Reden voor een traktatie van een lekker koek.

De groep van vrijwilligers bestaat uit ongeveer 15 personen. Iedere 1e zaterdag van de maand gaan zo’n 10-12 van hen 2 uur uitgerust met handige knijper en vuilniszakken op pad.

Gemiddeld levert dat per persoon 1½ volle vuilniszak aan zwerfafval op. Verzameld in Ederveen en De Klomp. De afgelopen maanden merken we dat de hoeveelheid (platgetrapte) blikjes wel minder is geworden. Blijkbaar werkt de statiegeldregeling. Daar staat tegenover dat we nu soms weer andere troep vinden, zoals gebruikte lachgascilinders.

Het effect van de werkzaamheden van de vrijwilligers is dat in het dorp zelf er minder vuil zichtbaar langs de weg ligt. Wat regelmatig een complimentje van dorpsgenoten oplevert.

Helaas is de omgeving van station Veenendaal-De Klomp een grote bron van omgevingsvervuiling. 

De inzet van de vrijwilligers blijft dus nog nodig. Dorpsgenoten die ook een ochtendje het nuttige (schone omgeving) met het aangename (paar uurtjes actief wandelen) mee willen beleven, zijn van harte welkom. De 1e zaterdag van de maand start de groep om 9.15 uur met koffie in dorpshuis De Zicht. Attributen zijn er voldoende.

Lees hier de online krant van deze week.