Week tegen Eenzaamheid: Wil jij ook andere mensen ontmoeten?

REGIO – Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 28 september tot en met 4 oktober zijn er verschillende plekken in de gemeente Ede waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. 

Soep, koffie en een praatje

Zou je graag contact willen maken met andere mensen omdat je best vaak alleen thuis zit bij-voorbeeld na een drukke werkdag? Of misschien vind je het lastig om verbinding met een ander te maken maar heb je wel de behoefte en zou je daar wel wat hulp bij willen krijgen? Medewerkers van verschillende organisaties zijn ook tijdens de week tegen eenzaamheid in de wijken en dorpen te vinden met onder andere een soepkar en koffiekar. Zij zijn er om een praatje met je te maken en geven je graag tips en informatie. Tips en informatie voor jezelf of om anderen te ondersteunen in het leggen van contacten. Het is sowieso een mooie kans om spontaan in contact te komen met mensen uit jouw buurt. 

Samen meedoen en ontmoeten 

Door je eenzaam te voelen kun je lichamelijke en geestelijke klachten krijgen en is het belangrijk om (weer) meer sociale contacten aan te gaan. In veel buurthuizen in de gemeente Ede kun je bijvoorbeeld samen met andere inwoners gezellig een maaltijd eten en in contact komen. 

Veelal geeft het je energie en brengt het verbondenheid. En door het aangaan van contacten kun je iemand tegenkomen die een gezamenlijke hobby heeft. Of het leuk vindt om samen te sporten, wandelen of andere activiteit te ondernemen. In elke wijk of dorp zijn er buurthuizen, kerken, meet-inn’s en koffieluitjes waar je terecht kunt. 

Zingeving en energie

Vrijwilligerswerk geeft eveneens heel veel zingeving en energie en bestrijdt ook gevoelens van eenzaamheid door iets te betekenen voor een ander. Malkander helpt vrijwilligers en organisa-ties elkaar te vinden. Er zijn allerlei manieren om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld als maatje of fietsvrijwilliger. Wil jij iets voor een ander betekenen? Kijk op www.malkander-ede.nl onder het kopje ‘vrijwilligers’ welke vacatures er zijn. Of plaats je vraag of aanbod op ‘Zoek en Vind’ via de website  onder ‘Ontmoeten’. 

Workshop ‘Maak contact’

Als vrijwilliger kun je deelnemen aan diverse trainingen en workshops die Malkander organiseert. Op 6 oktober komt er een workshop ‘Contact- een praatje maken’ aan bod. Interessant voor jezelf of als je bijvoorbeeld maatje bent en een eenzame inwoner ondersteunt. Meld je aan bij deze workshop, via  www.malkander-ede.nl onder het kopje ‘cursussen’. 

Meer informatie?

Wil je weten welke activiteiten in jouw wijk of dorp worden georganiseerd of wil je meer informatie? 

Kijk op www.malkander-ede.nl Heb je direct behoefte aan een luisterend oor, neem contact op met een sociaal werker van Malkander via 0318 208080 of stuur een e-mail naar info@malkander-ede.nl  Je kunt ook contact opnemen met de landelijke Luisterlijn via 088 0767000. 

Lees hier de online krant van deze week.