Wederom overtuigend goud voor turnclub P.i.T Lunteren

REGIO – Afgelopen zondag vond de tweede kwalificatie voor niveau 1 en 1e divisie plaats in Vianen. 

De dag begon met zes talentvolle turnsters van P.i.T op het hoogst haalbare niveau. Jaelynn Pieters, Kaylanne van Beek, Kaily Meerwijk, Lynn Hopman, Lieke Tollenaar en Ilana van Vessem turnden zich de vorige kwalificatie al naar het goud, maar ook dit keer wisten ze zich, ondanks andere concurrentie, wederom naar het hoogste podium te turnen! De dames vulden elkaar weer perfect aan en wonnen met maar liefst 8 punten verschil met de tweede plaats. 

De tweede wedstrijd was het de beurt aan Fien Cornelissen. In de categorie Jeugd eerste divisie turnde zij een vrijwel foutloze wedstrijd. Ze won dan ook met overmacht het goud en sleepte prachtige punten in de wacht. Opvallend is dat zij als enige in haar jonge categorie een dubbel salto op vloer turnt! 

De dag werd afgesloten door Noortje Dekker, Junior eerste divisie. Dekker begon redelijk sterk op 3 toestellen en stond aan de leiding. Helaas had ze niet de ‘balk-benen’ die ze normaal wel heeft en verloor hier teveel punten om het goud te kunnen pakken. Met alsnog weinig verschil mocht Dekker nog wel een bronzen medaille mee naar huis nemen! P.i.T is trots op haar turnsters, die in vergelijking niet veel uren trainen, maar wel elke training alles geven wat ze in zich hebben! Het is prachtig wanneer dit op het juiste moment samen komt en beloond wordt tijdens wedstrijden.

Lees hier de online krant van deze week.