”Versier je huus en vier ’t feestje thuus!”

Beste mensen en dorpsgenoten,

We stappen als commissie Oud Lunterse Dag een keertje af van ons dialect. Dat zie je niet vaak, dus koester dit moment! Het is belangrijk dat iedereen dit leest en sommige onder ons vinden ons dialect moeilijk. Weet dat je ons kunt vertalen met het enige echte Lunters Woordenboek.

Zorgen

Het corona virus steekt de kop weer op en daar maken we ons zorgen over. Als het zo door gaat, dan krijgen we weer strengere maatregelen opgelegd. Laten we hopen dat dit nog even duurt en dat de besmettingen stabiliseren. Dat brengt ons wel op de laatste zaterdag van augustus, de Oud Lunterse Dag. Dan houden we het feestje thuis met vrienden, familie of de buurt.

Kleinschalig

Maar hou het feestje kleinschalig mensen! We willen niet dat het uit de hand loopt en zeker niet dat we in september met een grote uitbraak in ons dorpje zitten. Iedereen kan de Oud Lunterse Dag van 2021 helpen door dit jaar de kop erbij te houden. Hou je dus aan de coronaregels!

  1. Blijf anderhalve meter bij elkaar uit de buurt;
  2. Blijf thuis als je verkouden of ziek ben;
  3. Hou de drukte in de gaten en blijf bij je eigen in de buurt.

Als commissie Oud Lunterse Dag ook nog even speciaal aan alle jongeren in het dorp en omstreken. Wij begrijpen dat jullie toe zijn aan een feestje, dat zijn we zelf ook. Maar denk na over de traditie Oud Lunterse Dag en het feest wat jaarlijks terugkeert. Gaat het dit jaar helemaal verkeerd, dan zitten we de komende jaren op de blaren van dit jaar!

Afgelast

Alle evenementen van de Oud Lunterse Dag tweeduizendtwintig zijn afgelast en er is niks te doen in het dorp zelf. Ga dus ook niet in dorp staan! Het thema van dit jaar is:

”Versier je huus en vier ’t feestje thuus”

De Commissie  Oud Lunterse Dag