Ton’s Blokhut sluit de deuren: Na 75 jaar geen ‘Blokhut’ meer in Lunteren

LUNTEREN – Het zoemde al even rond in Lunteren en het feit is nu dat Ton Hooijer en zijn vrouw Nanine stoppen met eetcafé en cafetaria Ton’s Blokhut.  Na 18 jaar een begrip ta zijn geworden in Lunteren is zaterdag 30 maart echt de laatste dag dat de klant er naar binnen kan stappen. 

Bouwbedrijf Van de Haar heeft het pand gekocht en het wordt verbouwd tot een kip- en poelierswinkel.

Jezelf steeds verbeteren

Vroeger had je de legendarische Ton Patat en de Blokhut in Lunteren. Beide met een geheel eigen reputatie. Naar verluidt bestaat de naam ‘De Blokhut’ al 75 jaar. Eind maart verdwijnt de naam uit het Lunterse straatbeeld. Nadat de laatste klant zaterdag 30 maart de deur achter zich heeft dichtgetrokken draaien Ton en Nanine de deur in het slot. Definitief.

“Tot die tijd blijven we de klanten met veel enthousiasme bedienen en genieten van onze lekkernijen en specialiteiten”, aldus Ton Hooijer.

Jezelf steeds verbeteren en aanpassen aan de wensen van de klant, was de motivatie bij Ton en Nanine. En met succes. Er ontstond een trouwe klantenkring die graag vertoefde in het eetcafé voor bijvoorbeeld de specialiteiten, als de eigen gemaakte kroketten.

Ton is hiervoor speciaal op cursus gegaan, om het maken van top-kroketten onder de knie te krijgen.

Cafetaria Adriaan

Hiermee liet Ton oude tijden herleven. Want waar nu Ton’s Blokhut is gevestigd was ruim een halve eeuw terug Cafetaria ‘Adriaan’ gevestigd. Beroemd om onder meer de eigengemaakte kroketten. De man die dit in zijn vingers had was de legendarische Henk van Ginkel van Cafetaria Adriaan. Toen een begrip in Lunteren en verre omgeving.

Van Henk heeft Ton, rond 2012 zijn, de ambachtelijke kunst van het kroketten maken geleerd. Ton liet toen in de Lunterse Krant optekenen: “Het is moeilijker dan dat het op het eerste gezicht lijkt. Alles moet kloppen. Je moet volgens een vast patroon werken. Anders lukt het gewoon niet.”

Geboorteplek van Ton

Gezondheidsproblemen van zijn vrouw noopten Ton met het eetcafé en de cafetaria te stoppen. “Het is jammer, maar onze gezondheid gaat voor. We willen onze klanten bedanken voor hun trouw en steun. We hebben met veel passie en liefde hier gewerkt. We zijn dankbaar dat we dit hebben mogen doen en gaan de klanten zeker missen.”

Lees hier de online krant van deze week.