Oldtimerdag Ederveen, prachtig evenement

Willem de Frel

EDERVEEN – Oldtimer auto’s, tractoren en trekkers, motoren en vrachtwagens starten op zaterdag 13 mei met alweer de achtste editie vanaf de Brinklanderweg te Ederveen. Startpunt is het terrein van garage en straalbedrijf van Evers, die ook dit jaar zijn gastvrije medewerking verleent. 

De vele voertuigen zijn onderverdeeld in categorieën. Er is een gezellige markt en kwaliteitscatering. Er staan zo’n 30 kramen met diverse producten, in het bijzonder streekproducten. Aan de verschillende toertochten doen maar liefst ruim 800 deelnemers mee. Je kunt er prima parkeren en de toegang is gratis. De Oldtimerdag commissie telt acht leden die het vele voorbereidingswerk voor hun rekening nemen. Het thema van dit oldtimerevenement is ‘Duitsland’. In de morgen treedt muziekvereniging Irene op, gekleed in historische Duitse kleding. De kinderen kunnen zich weer uitleven op een springkussen. 

Drie categorieën 

Jan Schoonhoven: ‘Er zijn drie categorieën, oude tractoren van de zestiger en tachtiger jaren, oude klassieke vrachtwagens, oude bromfietsen zoals de provo-merken Puch en Tomos de buikschuiver Kreidler en de Berini. 

Natuurlijk is de T-Ford met z’n houten spaken weer van de partij. Als kers op de appelmoes zijn er dit jaar ook de Amerikaanse sleeën zoals Cadillac, Pontiac en de Buick. 

Toertochten

Vooraf kun je je opgeven voor de toertochten via onze website: www.oldtimerederveen.nl Iedere deelnemer van de toertocht wordt welkom geheten met een broodje gebakken ei met spek en een kop koffie. Elke categorie volgt een speciaal uitgestippelde route, de eerste start om 10.00 uur. De tocht voor de luxe auto’s en de vrachtwagens is maar liefst 88 kilometer. De route voor de trekkers en tractoren beslaat 46 kilometer en zal worden begeleid door motoren. Voor de bromfietsen tenslotte is er een route uitgezet van 58 kilometer en mocht een kransslagader van een bromfiets het begeven dan komt de brombulance in actie. 

Senioren gaan met de oldtimer bus

Onze senioren krijgen een ereplaats in de oldtimer bus en worden naar een locatie gebracht waar ze prima zicht hebben op de voertuigen en kunnen genieten van koffie en gebak. 

Opgeven bij Hennie: 06-49400783. 

Lees hier de online krant van deze week.